Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Τελευταία μέρα σήμερα, πότε «πέφτουν» Black Friday και Cyber Monday

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Τελευταία μέρα σήμερα, πότε «πέφτουν» Black Friday και Cyber Monday

Τι προσέχουμε στα ψώνια – Τι αγοράζουν πιο συχνά οι Έλληνες

Συγκεκριμένα, η εκπτωτική περίοδος, η οποία άρχισε την 1η Νοεμβρίου τελειώνει σήμερα Παρασκευή 15 Νοεμβρίου με τους καταναλωτές να έχουν περιθώριο λίγων ημερών ακόμα προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους σε προσιτές τιμές.

Τι προσέχουμε όταν ψωνίζουμε

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, «εκφράζοντας την πλειοψηφία των μελών του και θέτοντας ως στόχο την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, έχει καταθέσει πρόταση άμεσης κατάργησης του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων» όπως έχει γνωστοποιήσει.

Έρχονται «Black Friday» και «Cyber Monday» – Τι αγοράζουν πιο συχνά οι Έλληνες

Στις 29 Νοεμβρίου έρχεται η προωθητική ενέργεια της «Black Friday» και στις 2 Δεκεμβρίου η «Cyber Monday».

Για αρκετά χρόνια, οι αναλυτές του Black-Friday.Global παρακολουθούν στενά τις τάσεις της Μαύρης Παρασκευής στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Οι Έλληνες σύμφωνα με έρευνα δηλώνουν έτοιμοι να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 242 ευρώ σε διαδικτυακά και φυσικά καταστήματα τη συγκεκριμένη μέρα.

Παράλληλα το 62% των Ελλήνων που δήλωσαν ότι θα ψωνίσουν και φέτος, παραδέχθηκε ότι ξέρει θα αγοράσει. Κατά μέσο όρο οι καταναλωτές στη χώρα μας θα αγοράσουν περίπου 4 προϊόντα.

Ωστόσο αν και οι περισσότεροι συνήθως συνδέουν την Black Friday με την αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, στην Ελλάδα η συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων δεν βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ανάμεσα στους Έλληνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις πωλήσεις της Μαύρης Παρασκευής, το 62% παραδέχθηκε ότι ξέρει θα αγοράσει. Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει κατά μέσο όρο 3,9 προϊόντα ανά συμμετέχοντα στις πωλήσεις.

Τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών δείχνουν ότι στην Ελλάδα οι πέντε πιο αγορασμένες κατηγορίες προϊόντων κατά τη διάρκεια της Μαύρης Παρασκευής περιλαμβάνουν είδη ένδυσης, υποδήματα, καλλυντικά και αρώματα, ηλεκτρονικά είδη και οικιακές συσκευές.

About Μαρία Νικολοπούλου