Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ενταση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ — η «Ομπρέλα» απείλησε με αποχώρηση…

Ενταση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ — η «Ομπρέλα» απείλησε με αποχώρηση…

Δεν αποφεύχθηκε τελικά ο μίνι “εμφύλιος” για το “άνοιγμα” του κόμματος, λίγο πριν τη λήξη του συνεδρίου

Ένταση και “εμπλοκή” λίγες ώρες πριν την επίσημη λήξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η εσωκομματική αντιπολίτευση (“Ομπρέλα”) έθεσε το ζήτημα πως δεν μπορούν να τα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους συνέδρους και τα μέλη όσοι εγγράφονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας iSYRIZA, χωρίς να ελέγχεται με τουλάχιστον μία αυτοπρόσωπη παρουσία στην τοπική οργάνωση μελών, το “ποιόν” του υποψήφιου μέλους – φίλου του κόμματος, καθώς όπως ισχυρίζονται ενέχει ο κίνδυνος να εγγραφούν, για παράδειγμα, ακροδεξιά στοιχεία που δεν έχουν σχέση με την αριστερά.

Όταν το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία δια της ανάτασης των καρτών, διαπιστώθηκε ισοπαλία, κάτι που προφανώς φέρνει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς δική του επιθυμία το «άνοιγμα» και μέσω της ηλεκτρονικής εγγραφής.

Πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί σύνεδροι, ιδίως όσοι είναι από την περιφέρεια, είχαν ήδη αναχωρήσει, για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Με παρέμβαση του, ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, πρότεινε να γίνει ψηφοφορία ώστε και αυτό το ζήτημα να λυθεί στις κάλπες της 15ης Μαϊου, όταν και θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής. Η ψηφοφορία έγινε πάλι δια ανατάσεως των καρτών και τελικά η πρόταση του γραμματέα πέρασε, παρά τις έντονες αντιδράσεις από τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και άλλα μέλη της “Ομπρέλας” που μάλιστα απείλησαν με αποχώρηση.

Χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες με τον Αλέξη Τσίπρα να συζητά έντονα με τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

 Αντιδράσεις στο Twitter.

 

About Μαρία Νικολοπούλου