Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΙΑ ΕΣΑΣ… ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:

12

Όταν μεγαλώνεις στην επαρχία οι καλύτεροι κουραμπιέδες, τα καλύτερα μελομακάρονα,  το καλύτερο σιροπιαστό ή παραδοσιακό γλυκό που θυμάσαι ότι έχεις φάει το έφτιαχνε πάντα η γιαγιά ή η μητέρα σου.

pc061274_1

Αναπολώντας αυτές τις γεύσεις, η αναζήτηση ενός περιποιημένου παραδοσιακού και αρωματικού σιροπιαστού  είναι σπουδαία υπόθεση: ένα ταξίδι στο χρόνο, την ελληνική παράδοση και τις γειτονιές της πόλης… Τότε που τα ζαχαροπλαστεία δεν ήταν απλά χώροι αγοραπωλησίας, αλλά διέθεταν τραπεζάκια και αποτελούσαν σημεία συνάντησης, όπως λίγο πολύ είναι σήμερα οι καφετέριες. Ένα γαλακτομπούρεκο, ένα υποβρύχιο και…  όλα τα νέα της ημέρας!

Η επαρχία έχει αυτό το γοητευτικό στοιχείο, όταν πρόκειται για γλυκά.

Όλοι οι… γλυκατζίδες γνωρίζουν προς τα που ακριβώς πρέπει να κατευθυνθούν αν θέλουν να προμηθευτούν το σωστό, το “όπως πρέπει” γλυκό. Για πάστα θα πας εκεί, κανταΐφι θα πάρεις από τον τάδε και παγωτό από τον δείνα.

Με αυτές τις θύμησες και την επιθυμία να βρούμε τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία, κάπως έτσι αποφασίσαμε και εμείς να εντοπίσουμε τα ίχνη του καλού παραδοσιακού γλυκού ή νέες πιο σύγχρονες γεύσεις στην Κορινθία.

Εκείνο που μας ενδιέφερε περισσότερο ήταν να βρούμε ζαχαροπλαστεία με όμορφες ιστορίες, που έχουν αντισταθεί στην πειρασμό της εκβιομηχάνισης και των αμέτρητων υποκαταστημάτων. Μαγαζιά με ανθρώπινες ιστορίες και παράδοση από τις οποίες πάντα προκύπτει το πιο άρτιο γευστικό αποτέλεσμα.

Δοκιμάσαμε πεντανόστιμα, καλοφτιαγμένα γλυκά και λογω των ημερών τους καλύτερους κουραμπιέδες και μελομακάρονα ,άπειρες γλυκές εμπνεύσεις από τις νέες γενιές ζαραχοπλαστών, τεράστια ποικιλία γλυκών φτιαγμένα με άριστα υλικά, είδαμε τις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια που παρασκευάζονται και νάτα!   Σας τα παρουσιάζουμε όλα!  Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Κορινθίας είναι εδώ:

 

ΑΓΝΟΣΤΙΜΙΕΣ (Δεδεμπίλη Φωτεινή Χ.) – Ζαχαροπλαστείο

ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ

ΚΕΧΡΟΛΟΓΟΣ Bakery And Luxury Pastry

ΟΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ

ΣΤΑΧΥ – CAFE ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ

ΣΤΡΙΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Σ. – ΣΤΡΙΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Θ. ΟΕ

στάχυ – Bakery Cafe Patisserie

ΑΛΕΥΡΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ

ΑΛΦΙΤΟΝ – ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΙΩΝΗ

 

Pietris Bakery

ΦΟΥΡΝΟΙ ΜΥΛΩΝΑΣ

ΒΑΚΑΛΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. – ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ

ΕΛΙΟΨΩΜΟ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ

Φούρνος Ζώης

Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου