Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εντυπωσιακά γεμιστά μελιτζανοσταμνάκια με μοσχαράκι και γκούντα

Εντυπωσιακά γεμιστά μελιτζανοσταμνάκια με μοσχαράκι και γκούντα

Το κοκκινιστό όλοι το αγαπάμε πολύ. Αυτή είναι μια πολύ ωραία εκδοχή του, νόστιμη κι ευπαρουσίαστη. Καρυκευμένο με μπαχαρικά, κλεισμένο σε μελιτζανοσταμνάκια  μαζί με τη λιωμένο τυρί γκούντα που του προσθέτει μια ωραία  πινελιά και το κάνει ακόμη πιο πλούσιο, το μοσχαράκι πραγματικά λιώνει στο στόμα.

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχαράκι στήθος
Ένα κομμάτι τυρί γκούντα
Μελιτζάνες κατά βούληση ποσότητα
2 Κρεμμύδια
2 Σκελίδες σκόρδο
Σάλτσα κατά προτίμηση σπιτική
1 Κουταλιά πελτέ
Λίγο κρασί
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα κόψτε τις μελιτζάνες στην μέση,και λίγο από κάτω για να πατάνε ωραία μέσα στο ταψί.
Βγάλτε την ψίχα τους από μέσα με ένα κουταλάκι και βάλτε τις σε μια λεκάνη με αλατόνερο για 2Ο λεπτά.

Ψήστε τις στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν.
Μαγειρέψτε το μοσχαρακι σας όπως εσείς θέλετε.

Εγώ έβαλα το κρέας μέσα στην κατσαρόλα σε μπουκίτσες.
Έσβησα με λίγο ξίδι αφού πρώτα πιεί τα υγρά του,έριξα λίγο λάδι και το τσιγάρισα μαζί με δυο μεγάλα κρεμμύδια,τα σκόρδα και έσβησα με λίγο κρασί,τέλος έριξα την σάλτα μου και το αλατοπίπερο μαζί με λίγο μεράκι.

Εκλεισα την χύτρα μου και σε 35 λεπτά ήταν έτοιμο.
Γέμισα τις μελιτζάνες με το κρέας και την σάλτσα του κρέατος και έβαλα και τρεις κύβους τυρί γκούντα μέσα στην κάθε μελιτζάνα.

Τέλος έριξα και από πάνω τυράκι τριμμένο.
Επίσης ρίχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα μας μέσα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στους 22Ο μέχρι να ροδίσει και να γίνει το φαγητό μας και να δέσει η σαλτσούλα μας…!!

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

About Μαρία Νικολοπούλου