Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εντυπωσιακή συνταγή για γιορτινό τραπέζι: Χοιρινό καπνιστό με ανανά

Εντυπωσιακή συνταγή για γιορτινό τραπέζι: Χοιρινό καπνιστό με ανανά

Το Χριστουγεννιάτικο ή το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι πρέπει να είναι εντυπωσιακό και γεμάτο από φαγητά που θα δώσουν το «κάτι παραπάνω» στους καλεσμένους σας! Ένας τρόπος για να το πετύχετε αυτό, είναι να μαγειρέψετε και να προσφέρετε στους φίλους αυτό το γιορτινό φαγητό που περιλαμβάνει καπνιστό χοιρινό με ανανά. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή, αφού στην ουσία πρόκειται για ένα μεγάλο κομμάτι ζαμπόν με χυμούς ανανά. Είναι νόστιμο και, φυσικά, το απόλυτα γιορτινό πιάτο! Δείτε παρακάτω πώς να το φτιάξετε:

Τι θα χρειαστούμε για το καπνιστό χοιρινό με ανανά

  • 1 κομμάτι καπνιστό χοιρινό (ζαμπόν)
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μαρύ
  • 2 κ.γ θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μουστάρδα τύπου dijon
  • 1 φλιτζάνι χυμό ανανά
  • 2 κονσέρβες κομπόστα ανανά
  • κερασάκια μαρασκίνο για διακόσμηση

Πώς θα ετοιμάσουμε το καπνιστό χοιρινό με ανανά

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα τη μαύρη ζάχαρη, το θυμάτι και τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε καλά.
  2. Τοποθετούμε σε ένα ταψί το κομμάτι το καπνιστό χοιρινό και με τα χέρια μας (με γάντια) ή με ένα πινέλο περνάμε το μείγμα που μόλις φτιάξαμε να πάει παντού.
  3. Ρίχνουμε τον χυμό ανανά από πάνω ώστε να μείνει αρκετός στον πάτο του ταψιού.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 ώρες, ενώ κατά διαστήματα, περίπου κάθε 20 λεπτά με μισή ώρα, ρίχνουμε κι άλλο χυμό ανανά από πάνω.
  5. Με οδοντοφλυφίδες τοποθετούμε κομμάτια ανανά πάνω στο καπνιστό χοιρινό μας και στο μέσον κάθε κομματιού βάζουμε από ένα κερασάκι. Με πινέλο αλείφουμε και τα κομμάτια ανανά με μαύρη ζάχαρη.
  6. Ξαναβάζουμε το χοιρινό μας στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για περίπου 20 λεπτά κι έπειτα το κόβουμε με μαχαίρι σε λεπτά κομμάτια

χοιρινό με ανανά

mononews.gr

About Μαρία Νικολοπούλου