Ίσως ένα από τα ευκολότερα γλυκά ψυγείου που θα έχετε φτιάξετε ποτέ! Και σίγουρα ένα από τα πιο γευστικά… Με κρέμα βανίλιας και σιροπιασμένες φρυγανιές, πρόκειται για ένα εύγευστο και εξαιρετικά ελαφρύ παγωμένο γλύκισμα.
Για τη βάση του γλυκού ψυγείου με κρέμα βανίλιας θα χρειαστείτε
- 1 πακέτο φρυγανιές
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε
- 200γρ. νερό
- 200γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα θα χρειαστείτε
- 1 λίτρο γάλα
- 90γρ. ζάχαρη
- 100γρ. κορν φλάορ
- 2 κρόκους
- 2 βανιλίνες
- 40γρ. βούτυρο
Για το γαρνίρισμα θα χρειαστείτε
- 200γρ. σαντιγί
- κανέλα
Εκτέλεση
- Ρίχνετε το νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μετά τη ζάχαρη και τα ανακετεύετε έως ότου βράσει το σιρόπι σας. Τότε το αφήνετε στην άκρη ώστε να κρυώσει.
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια ρίχνετε τις βανιλίνες και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύετε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και κατόπιν το αφαιρείτε από την φωτιά ώστε να κρυώσει.
- Στη συνέχεια βουτάμε μία μία τις φρυγανιές στο σιρόπι και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ύστερα αφού τις τοποθετήσετε όλες φτιάχνοντας τη ωάση του γλυκού, περιχύνετε από πάνω το υπόλοιπο σιρόπι που έμενει στην κατσαρόλα.
- Μόλις τελειώσετε με τη βάση του γλυκού, χτυπάτε ελαφριά την κρέμα βανίλιας που έχετε αφήσει στην άκρη να κρυώσει με ένα μίξερ χειρός. Στη συνέχεια ρίχνετε και απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές. Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Μόλις περάσει ο χρόνος των 3 ωρών, γαρνίρετε το γλυκό σας με σαντιγί χρησιμοποιώντας έναν κορνέ και τελειώνετε πασπαλίζοντας από πάνω με κανέλα.