Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εξωτικό – Γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι

Εξωτικό – Γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι
Αυτό είναι το φαγητό που θα λατρέψουν οι οπαδοί του κοτόπουλου! Μελωμένο και καλομαγειρεμμένο, με αέρα εξωτικό!!!
Μια εύκολη συνταγή για να την εκτελέσουν και οι πιο αρχάριοι…
 
 

 

 

 

 
Υλικά για 2 άτομα:
  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
  • 6 ροδέλες ανανάς κονσέρβας σε χυμό κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε λεπτά στικς
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε χονδρούς κύβους
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε χονδρούς κύβους
  • 7 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 90 ml φρεσκοστιμμένος χυμός λεμονιού σουρωμένος
  • 200 ml χυμός ανανά από την κονσέρβα
  • 3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε αντικολλητικό άνετο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τις μπουκιές κοτόπουλου γυρίζοντάς τες με κουτάλα μέχρι να ασπρίσουν καλά και αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Στερεώνουμε κατά μήκος του τηγανιού μια κουτάλα και μισοσκεπάζουμε με καπάκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει το κοτόπουλο σε χαμηλή θερμοκρασία μέσα στα υγρά του. Αφού γίνει το κοτόπουλο το μεταφέρουμε σε πιατέλα σκεπασμένο.
  • Βάζουμε ξανά στο αντικολλητικό τηγάνι 1/3 κρασοπότηρου ελαιόλαδο και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά της συνταγής (κρεμμύδια, σκόρδο, πιπεριές, καρότα) εκτός από τον ανανά. Τα ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να μαραθούν ελαφρά προσέχοντας όμως να μη στεγνώσουν γιατί τα θέλουμε λίγο τραγανά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το βαλσάμικο ξύδι και περιμένουμε να σωθεί το περίσσιο υγρό. Εν συνεχεία προσθέτουμε την κέτσαπ, το μέλι, τον ανανά και τον χυμό να πάρουν μια βράση και επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγεύουμε ανακατεύοντας που και που μέχρι να δέσει η σάλτσα.Σ’αυτό το σημείο δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση της σάλτσας. Εάν τη θέλουμε πιο ξινή προσθέτουμε 30ml επιπλέον χυμό λεμονιού ενώ αν τη θέλουμε πιο γλυκιά προσθέτουμε επιπλέον 2 κουταλάκια μέλι . Προς το τέλος προσθέτουμε το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
  • Όταν η σάλτσα δέσει μαζί με τα λαχανικά και το κοτόπουλο το φαγητό μας είναι έτοιμο.
  • Σερβίρουμε συνοδεία ρυζιού basmati και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
 
Καλή σας όρεξη!

About Μαρία Νικολοπούλου