Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ολοκληρώθηκε η πορεία…40.000 πολίτες στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας-φωτο

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ολοκληρώθηκε η πορεία…40.000 πολίτες στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας-φωτο
Τουλάχιστον 40.000 πολίτες στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας • Μεγάλες οι δυνάμεις της αστυνομίας γύρω από το Πολυτεχνείο και στους δρόμους από όπου περνάει η πορεία • Δυναμική η παρουσία πολιτών, οργανώσεων της Αριστεράς, της νεολαίας, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης με οργανωμένα μπλοκ.

Συμπληρώθηκαν 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Χιλιάδες άνθρωποι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, κάνουν πορεία στη μνήμη των ανθρώπων που χάρη στην αποφασιστικότητά τους άνοιξαν τον δρόμο για την κατάρρευση της επταετούς στρατιωτικής χούντας.

Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, το αίτημα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων, είναι ζωντανό σε ένα ζοφερό κλίμα, λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών και της επιχείρηση συγκάλυψης από την κυβέρνηση. Παράλληλα, επίκαιρο παραμένει και το πρώτο σκέλος του συνθήματος «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», καθώς εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και αντιμετωπίζουν το πρωτόγνωρο για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα δίλημμα «τρόφιμα ή θέρμανση».

Όσον αφορά το θέμα της Παιδείας, το στίγμα της περιόδου δίνει η εμμονή της κυβέρνησης να επιβάλει την πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλά και η πριμοδότηση των πάσης φύσεως ιδιωτικών συμφερόντων στην εκπαίδευση.

Προς το τέλος της είναι η μεγαλειώδης πορεία για την 49η επέτειο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν, καθώς τα προτάγματα της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων δεν πρέπει ποτέ να θεωρούνται αυτονόητα.

 
φωτορεπορτάζ-INTIME
   
φωτορεπορτάζ-INTIME
     φωτορεπορτάζ-INTIME
NATURA-NEO
lacoste
MANA
3-461-2337497592
ΒΕΡΑΝΤΑ...
αναστασοπουλος
DI
2
2

About Μαρία Νικολοπούλου