Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ετοιμάστε τον τέλειο μπουφέ. 9 λιχουδιές για παιδικό πάρτυ

Ετοιμάστε τον τέλειο μπουφέ. 9 λιχουδιές για παιδικό πάρτυ

Μια που αποφασίσατε να κάνετε πάρτυ γενεθλίων και μάλιστα στο σπίτι για να αποφύγετε περιττά έξοδα, ετοιμάστε μόνες και τον μπουφέ. Προτιμήστε λιχουδιές που θα είναι εύκολες και γρήγορες στην ετοιμασία τους. Δεν χρειάζεται να έχετε τεράστια ποικιλία, φροντίστε όμως να έχετε ποσότητα. Είναι εντυπωσιακό το πόση όρεξη έχουν τα περισσότερα παιδιά.

Αγοράστε χάρτινα πιάτα, ποτήρια μιας χρήσεως, πλαστικά κουταλάκια για την τούρτα. Υπολογίστε τα όλα στο διπλάσιο από τον αριθμό των παιδιών. Φροντίστε να έχετε πολλές χαρτοπετσέτες. Χάρτινα τραπεζομάντηλα μπορείτε επίσης να βρείτε στην αγορά και θα σας φανούν χρήσιμα. Ακολουθούν οι προτάσεις για να εμπνευστείτε, οι οποίες είναι κυρίως finger food. Θα γλυτώσετε από ψίχουλα και λερωμένα πιατάκια.

1. Παιδικά σουβλάκια

Σε κάθε σουβλάκι θα βάλετε κεφτεδάκι, ντοματούλα, κασέρι, αγγουράκι ή ελιά. Για να σερβίρετε θα τα καρφώσετε πάνω σε ένα πεπόνι, αν είναι καλοκαίρι, ή πάνω σε ένα λάχανο κομμένο στη μέση, αν είναι χειμώνας. Το λάχανο θα το τυλίξετε με αλουμινόχαρτο και μπορείτε να του δώσετε τη μορφή σκαντζόχοιρου βάζοντας μοσχοκάρφια για μάτια και μύτη.

Skewers for party - Ετοιμάστε τον τέλειο μπουφέ. 9 λιχουδιές για παιδικό πάρτυ

Αλλά και τα σουβλάκια με φρούτα είναι μια ωραία και υγιεινή πρόταση στο παιδικό πάρτυ!

fruit Skewers - Ετοιμάστε τον τέλειο μπουφέ. 9 λιχουδιές για παιδικό πάρτυ

2. Αράβικη πίτα

Κόβετε την πίτα σε τριγωνάκια, ψήνετε στο φούρνο να γίνουν σαν τσιπς και βάζετε πάνω ένα ντιπ γιαουρτιού ή ντομάτας με πιπεριές φλωρίνης. Με την αράβικη πίτα μπορείτε να κάνετε και τοστ, πολύ διαφορετικά από το συνηθισμένο, που θα τα κόψετε πάλι σε τέσσερα τριγωνάκια.

3. Γεμιστή μπαγκέτα σε ρολό

Κόβετε τις άκρες της μπαγκέτας και την αδειάζετε από την ψίχα της.  Γεμίζετε το κενό με κρέμα τυριού, ανθότυρο, ψιλοκομμένες ελιές, σαλάμι μπύρας, καλαμπόκι, που τα έχετε ανακατέψει πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Φροντίζετε να πάει παντού η γέμιση για να μην αφήσετε άδεια σημεία. Τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη και βάζετε για μια ώρα στην κατάψυξη. Αυτό διευκολύνει το ομοιόμορφο κόψιμο. Μετά τη μία ώρα κόβετε ροδέλες και σερβίρετε σε μακρόστενη πιατέλα.

4. Τορτίγιες

Τις τορτίγιες θα τις γεμίσετε με λαχανικά και αλλαντικά της αρεσκείας σας, θα τις τυλίξετε ρολό και θα τις κόψετε σε τρία κομμάτια. Μια ωραία πρόταση είναι να αναμείξετε κοτόπουλο με μαρούλι, ρόκα, καλαμπόκι και λίγη μαγιονέζα. Το κοτόπουλο το βράζετε με έναν κύβο μυρωδικών, λίγο αλάτι, λάδι και μετά το ξεψαχνίζετε. Ένας άλλος συνδυασμός είναι κοτόπουλο με σπανάκι ή με πολύχρωμες πιπεριές. Τις τορτίγιες τις δένετε φιόγκο με έναν σπάγγο για να μην ανοίξουν αλλά και για καλύτερη εμφάνιση.

wraps tortillas - Ετοιμάστε τον τέλειο μπουφέ. 9 λιχουδιές για παιδικό πάρτυ

5. Ντοματίνια μπουκιές

Κόβετε τα μικρά ντοματίνια από την πλευρά που είναι το κοτσάνι τους και τα αδειάζετε με ένα μικρό κουτάλι. Ανακατεύετε σε μπολ τρεις μεγάλες κουταλιές μαγιονέζα, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, μπέικον και μαϊντανό ψιλοκομμένα. Γεμίζετε προσεκτικά τις ντοματούλες και προσθέτετε στον μπουφέ ένα ακόμη ωραίο μεζεδάκι.

6. Καναπεδάκια με πατάτες baby

Μικρές πατατούλες σαν καναπεδάκια που τρώγονται σε μπουκίτσες. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους για 10-15 λεπτά. Τις κόβετε στη μέση, βγάζετε λίγη από τη σάρκα τους στο κέντρο της πατάτας και βάζετε πάνω ένα μείγμα κρέμας τυριού με μαγιονέζα. Πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

7. Λουκάνικα Φρανκφούρτης

Τα λουκάνικα αρέσουν πολύ στα παιδιά. Βάλτε τα σε μια πιατέλα σερβιρισμένα σε μπουκίτσες με μια οδοντογλυφίδα. Κάντε τα μικρά σουβλάκια με κύβους κασεριού και κόκκινη πιπεριά εναλλάξ. Φτιάξτε λουκανοπιτάκια με ζύμη κουρού. Πάρτε μικρά ψωμάκια και φτιάξτε χοτ ντογκ με κέτσαπ και μουστάρδα. Ακόμη και κρέπες με λουκάνικα και κίτρινα τυριά μπορείτε να φτιάξετε. Σε όλες τις εκδοχές θα γίνουν περιζήτητα από τους μικρούς καλεσμένους.

sausages in a dressing gown - Ετοιμάστε τον τέλειο μπουφέ. 9 λιχουδιές για παιδικό πάρτυ

8. Κοτόπουλο πανέ

Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκιές ή στικς, το πανάρετε και ψήνετε στο φούρνο. Θα είναι πιο υγιεινό μαγειρεμένο έτσι, αλλά θα κάνετε και λιγότερο κόπο. Για να μην χάσει το κοτόπουλο την υγρασία του και στεγνώσει κατά το ψήσιμο στο φούρνο, υπάρχει ένα μυστικό. Από το βράδυ μαρινάρετε τις κοτομπουκιές με μπύρα και λίγο μέλι.

9. Κέικ και μπισκότα

Μπισκότα με κουβερτούρα, κανέλλα ή απλά βουτύρου. Δώστε στα μπισκότα ωραίο, παιχνιδιάρικο σχήμα με τα κουπ πατ. Το κέικ είναι εύκολο, μπορείτε να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και αρέσει σε όλους! Προτιμήστε ατομικά καπ κέικς που θα τα στολίσετε με πολύχρωμη τρούφα ή ζαχαρόπαστα. Πέρα από το κέικ και τα μπισκότα μην βάλετε στον μπουφέ άλλο γλυκό. Αλλοιώνονται γρήγορα εκτός ψυγείου και πολλά παιδιά δεν έχουν μέτρο με τα γλυκά. Θα υπάρχει άλλωστε και η τούρτα στο τέλος.

cupcakes kids party - Ετοιμάστε τον τέλειο μπουφέ. 9 λιχουδιές για παιδικό πάρτυ

Μην ξεχάσετε αναψυκτικά και χυμούς σε κουτάκι. Με το παιχνίδι διψούν πολύ και ζητάνε συνέχεια κάτι να πιούν. Γράψτε σε αυτοκόλλητες ετικέτες τα ονόματα των παιδιών και κολλήστε τες στους χυμούς, για να μην τους μπερδεύουν. Βάλτε σε δυο μπολ και τα αγαπημένα γαριδάκια, πατατάκια ή φουντούνια που θα τα ανεφοδιάζετε τακτικά. Τα τρώνε σε απίστευτο χρόνο.

Εκτός από έναν επιτυχημένο μπουφέ, σημασία έχει να χαρείτε τις ετοιμασίες με το παιδί σας. Δώστε του πρωτοβουλίες και αφήστε το να επιλέξει μαζί σας το μενού. Πρόκειται για τους φίλους και συμμαθητές του και σίγουρα θα έχει άποψη. Καλή επιτυχία στο πάρτυ σας και θα δείτε ότι στο τέλος θα διασκεδάσετε κι εσείς μαζί με τα παιδιά!

 

Πηγή

PAIDIKO PARTY MPOUFES - Ετοιμάστε τον τέλειο μπουφέ. 9 λιχουδιές για παιδικό πάρτυ

About Μαρία Νικολοπούλου