Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ευθύμιος Λέκκας: Έχουμε έξαρση σε Κορινθιακό και νότια της Κάσου

Ευθύμιος Λέκκας: Έχουμε  έξαρση σε Κορινθιακό και νότια της Κάσου
«Χορός» σεισμών στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης: Δύο δονήσεις 5,2 και 5,4 Ρίχτερ – 4 Ρίχτερ και κοντά στην Κόρινθο

Συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις από το απόγευμα μέχρι το βράδυ της Κυριακής, με την περιοχή μεταξύ  Κάσου και Κρήτης, καθώς και την Κόρινθο να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Μέσα σε λίγες ώρες, δύο ισχυρές δονήσεις 5,2  και 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Κρήτης. Οι δυο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην Κάσο, την Κάρπαθο, την Ρόδο και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. Μεταξύ αυτών των σεισμών, ακολούθησαν δύο μετασεισμοί 2,8 και 3 Ρίχτερ.

Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής και κοντά στην Κόρινθο.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο προσδιόρισε το επίκεντρο στα 27 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κορίνθου και την ένταση του σεισμού στα 4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με αναφορές ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και σε περιοχές της Αττικής.

Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν στα 16,7 χιλιόμετρα.

Έξαρση σε δύο περιοχές

«Δύο περιοχές παρουσιάζουν έξαρση», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας.

«Η πρώτη είναι στον Κορινθιακό, στο Αλεποχώρι. Η δεύτερη περιοχή είναι νότια της Κάσου», σημείωσε ο κ. Λέκκας.

«Σε κάθε περίπτωση «παρακολουθούμε την όλη εξέλιξη», κατέληξε ο κ. Λέκκας.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο σεισμολόγος και τέως Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι σεισμοί στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου είναι μετασεισμοί του ισχυρού σεισμού  ( των 6,3 Ρίχτερ) που είχε σημειωθεί στις 12 Οκτωβρίου 2021 και τόνισε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Σε ό,τι αφορά στην σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ στον Κορινθιακό, είπε ότι το μέγεθός της «δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο», ήταν σε «φυσιολογικά πλαίσια».

alfavita.gr

About Μαρία Νικολοπούλου