Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ευκολο, γρήγορο, σοκολατένιο και πολύ πολύ νόστιμο!

Ευκολο, γρήγορο, σοκολατένιο και πολύ πολύ νόστιμο!

Υλικά

  1. 1 1/2-2 φλ. ζάχαρη
  2. 1 3/4 φλ. αλεύρι
  3. 3/4 φλ. κακάο
  4. 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  5. 1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  6. 1 κ.γ. αλάτι
  7. 2 βανίλιες
  8. 2 αβγά
  9. 1 φλ. γάλα
  10. 1/2 φλ. λάδι
  11. 1 φλ. βραστό νερό

foyrnoi 2

Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα.

    Κέικ Σοκολάτας φωτογραφία βήματος 1
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.

    Κέικ Σοκολάτας φωτογραφία βήματος 2
  3. Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2′.

    Κέικ Σοκολάτας φωτογραφία βήματος 3
  4. Τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε.

    Κέικ Σοκολάτας φωτογραφία βήματος 4
  5. Το μείγμα θα είναι πολύ νερουλό, μη σας πειράξει, έτσι πρέπει να είναι.

    Κέικ Σοκολάτας φωτογραφία βήματος 5
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-70 λεπτά

    Κέικ Σοκολάτας φωτογραφία βήματος 6
  7. Ή μέχρι το μαχαίρι ή η οδοντογλυφίδα να βγαίνουν καθαρά.

    Κέικ Σοκολάτας φωτογραφία βήματος 7
  8. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε για 10′ να κρυώσει κάπως πάνω σε σχάρα. Μετά ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Κέικ Σοκολάτας φωτογραφία βήματος 8

About Μαρία Νικολοπούλου