Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ; ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Έφτασε η ώρα η καλή και αρχίσατε να… πελαγώνετε;  Δεν ξέρετε απο που να πρωτοξεκινήσετε;

Αποτέλεσμα εικόνας για γαμος

Εμείς επικοινωνήσαμε με τους επαγγελματίες Διοργάνωσης Γάμου-Βάπτισης στην Κορινθία, τους Οίκους Νυφικών και τα εξειδικευμένα καταστήματα και μας έδωσαν πολύτιμες συμβουλές που θα σας “λύσουν τα χέρια” και θα εξασφαλίσουν ώστε τίποτα να μην πάει… στραβά την ωραιότερη μέρα της ζωής του ζευγαριού.

Δεν έχετε παρά να τις ακολουθήσετε βήμα – βήμα:

Βήμα 1ο και σημαντικότερο:  Ορίστε την ημερομηνία

Ίσως το σημαντικότερο βήμα της προετοιμασίας σας, γιατί την ημερομηνία αυτή θα πρέπει να την κλείσετε 4 βασικά πράγματα:

α) την εκκλησία   Αποτέλεσμα εικόνας για γαμος

β) το χώρο της δεξίωσης (εφόσον επιθυμείτε)

γ) το ανθοπωλείο (για τον ανθοστολισμό σας) και

δ) το φωτογράφο

 

και δευτερευόντως:

– την κομμώτρια και

– τη μακιγιέρ σας (εφόσον χρειάζεστε)

 

Κριτήρια για την επιλογή της ημερομηνίας μπορεί να είναι, π.χ.:

– μια ημερομηνία σημαντική για σας (π.χ. η επέτειός σας)

– μια ημερομηνία που να βολεύει, σε σχέση με τις εργασίες σας

– η αγαπημένη σας εποχή του χρόνου (άνοιξη, φθινόπωρο, χειμώνας, Χριστούγεννα, Αγ. Βαλεντίνου κλπ)

Αποτέλεσμα εικόνας για γαμος

Σε κάθε περίπτωση, όμως, σε σχέση με την επιλογή της εποχής του γάμου σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα εξής:

– το καλοκαίρι απαιτεί εξωτερικό χώρο δεξίωσης και εκκλησίας (λόγω ζέστης)

(σκεφτείτε π.χ. μαλλί, μακιγιάζ, μυρωδιές …)  ενώ από την άλλη το καλοκαίρι η μέρα διαρκεί περισσότερο. Επίσης, το καλοκαίρι μπορείτε να κάνετε τη δεξίωση σε ένα όμορφο κτήμα, ή να κάνετε ένα beach party και βέβαια -κατά πάσα πιθανότητα- θα μπορείτε να φύγετε άμεσα για το γαμήλιο ταξίδι σας, εντάσσοντάς το στις καλοκαιρινές σας διακοπές.

– Το φθινόπωρο έχει περισσότερη δροσιά, όμως υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα βροχής, αέρα ή υγρασίας (τα οποία θα είναι πρόβλημα αν έχετε επιλέξει εξωτερικό χώρο δεξίωσης) 

– αν επιλέξετε να κάνετε το γάμος σας χειμώνα, θα ήταν όμορφο να κάνετε ένα γάμο σε χριστουγεννιάτικο κλίμα, γιατί όλα είναι όμορφα στολισμένα (οι χώροι των δεξιώσεων δείχνουν αγνώριστα όμορφοι όταν είναι στολισμένοι χριστουχγεννιάτικα, και το σημαντικότερο: αυτόν τον υπέροχο στολισμό δεν τον επιβαρύνεστε οικονομικά εσείς!)  

– ωστόσο, το χειμώνα ο καιρός είναι τελείως απρόβλεπτος, και το οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο είναι πιθανό να σας χτυπήσει την πόρτα.

Όσον αφορά τώρα στην επιλογή της ημέρας:

Λάβετε υπόψη σας ότι, αν επιλέξετε να κάνετε το γάμο σας Παρασκευή ή Κυριακή, μπορεί να σας κοστίσει η δεξίωση έως και τα μισά χρήματα από ό,τι θα σας κόστιζε για Σάββατο!

Η αλήθεια πάντως είναι  ότι την Παρασκευή ο κόσμος θα έρθει κουρασμένος από τη δουλειά και δεν ξέρουμε πόση όρεξη και δυνάμεις θα έχει να γλεντήσει, και για πόση ώρα… (δε θα θέλαμε να διαλυθεί νωρίς το γλέντι, αυτή τη μέρα θέλουμε να τη ζήσουμε, γιατί δε γυρίζει πίσω!). Την Κυριακή πάλι είναι αυξημένη η πιθανότητα “πρόωρου κλεισίματος”, καθώς η επόμενη μέρα είναι εργάσιμη…

Το κάθε ζευγάρι, βέβαια, έχει τα δικά του κριτήρια για την επιλογή της ημέρας του γάμου του, εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα πώς ονειρεύεστε την ομορφότερη μέρα της ζωής σας!

Αποτέλεσμα εικόνας για γαμος

Προσοχή: μην παραλείψετε να διπλο(τριπλο)τσεκάρετε ότι την ημέρα που επιλέξατε τελούνται γάμοι!

Δεν τελούνται γάμοι:

– τη Μεγάλη Σαρακοστή (από Καθαρά Δευτέρα μέχρι και Μεγάλο Σάββατο)

– κατά τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου και

– στις 29 Αυγούστου, στις 14 Σεπτεμβρίου και στις 5 Ιανουαρίου.

 

Πάμε τώρα στην επιλογή της ώρας του μυστηρίου. Καλό είναι να κάνετε στο περίπου ένα χρονοδιάγραμμα, π.χ. αν το μυστήριο αρχίσει στις 19:00 (πες 19:10 με την καθυστέρηση της νύφης) θα τελειώσει 20:00, μέχρι τις 21:00 θα διαρκέσει η φωτογράφιση, 21:30 το ζευγάρι θα φτάσει στο χώρο της δεξίωσης, λίγο να φρεσκαριστεί η νύφη, λίγο να βγάλει την ουρά από το φόρεμα, λίγο να σουλουπωθεί, το ζευγάρι δεν θα κάνει είσοδο πριν τις 22:00. Ας πούμε ότι οι καλεσμένοι θα έχουν όλοι σερβιριστεί μέχρι τις 22:30, οπότε το ζευγάρι μπορεί να ανοίξει το χορό στις 23:00…

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, είναι ότι:

– την ημέρα ο φωτισμός είναι καλύτερος για τη φωτογράφιση και θα φαίνεται ωραιότερος ο στολισμός της εκκλησίας και το περιβάλλον της (π.χ. αν έχει κοντά θάλασσα)

– το βράδυ έχει περισσότερη δροσιά, που είναι ευεργετική σε καλοκαιρινή περίοδο

κλπ…

Σχετική εικόνα

Εξτρα συμβουλή:

Αν επιθυμείτε να παντρευτείτε σε ημερομηνία που γίνονται πολλοί γάμοι (όλα τα Σάββατα του Ιουνίου – τα 3 πρώτα Σάββατα του Ιουλίου και τα 3 πρώτα του Σεπτέμβρη)τότε καλό είναι να έχετε μπροστά σας τουλάχιστον ένα 6μηνο προετοιμασίας, γιατί, ακόμα κι αν βρείτε ελεύθερη την αγαπημένη σας εκκλησία την ημέρα που θέλετε, δεν θα βρείτε ελεύθερο τον αγαπημένο σας χώρο δεξίωσης (κλείνονται έως και 1 χρόνο πριν!)

Αν θέλετε, λοιπόν, να μην αναγκαστείτε να ρισκάρετε τίποτα από την ομορφότερη μέρα της ζωής σας, καλό θα ήταν  να αρχίσετε το ψάξιμο από την επόμενη κιόλας μέρα της πρότασης!

Και μην ξεχνάτε:

Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε για την διοργάνωση του γάμου σας. Στην Κορινθία μας διαθέτουμε τους καλύτερους Οίκους Νυφικών – Ανδρικών Κοστουμιών για τον Γάμο, Εταιρείες Διοργανώσεως Εκδηλώσεων-Events – Πυροτεχνημάτων, Ανθοπωλεία, Ζαχαροπλαστεία που θα σας φτιάξουν την τούρτα που θα εντυπωσιάσει και θα γλυκάνει τους καλεσμένους σας και γενικά τα πάντα που αφορούν τον γάμο και… ένα βήμα από την πόρτα σας!

Εμείς δεν έχουμε παρά να σας ευχηθούμε να είστε πάντα Ευτυχισμένοι! Αποτέλεσμα εικόνας για γαμος

Εδώ θα τους βρείτε όλους:

Ευχής Έργον – Διοργανώσεις εκδηλώσεων

ΜΕΚΡΙΖΗΣ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σαν Παραμύθι – Διοργάνωση Γάμου – Βάπτισης

ELEGANCE – Α. ΖΑΡΡΗ – Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΟΕ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ οίκος νυφικών

ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗΣ – Men’s Wear

JBezirgiannis

ROBERTO LUCCIANO MILANO

Deco floral

Typoidea – ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ – ΒΑΠΤΙΣΗΣ

 

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου