Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εύκολα και Οικονομικά Tips Διακόσμησης για να Φέρετε το Πάσχα στο Σπίτι σας

Εύκολα και Οικονομικά Tips Διακόσμησης για να Φέρετε το Πάσχα στο Σπίτι σας

Το Πάσχα είναι ίσως η μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού. Εκτός από αυτό, όμως, είναι το καλωσόρισμα της άνοιξης και η ανανέωση και η δική μας αλλά και του σπιτιού μας! Ο χώρος μας, λοιπόν, είτε αυτός είναι το σπίτι μας στην πόλη ή το εξοχικό, θα πρέπει να ετοιμαστεί για να το γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο. Πάμε να δούμε υπέροχες πασχαλινές ιδέες που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τα Χριστούγεννα!

Διακοσμήστε το σπίτι σας με Πασχαλιάτικες ιδέες

Τζάκι Ήρθε να αποχαιρετήσετε τη συντροφιά του τζακιού και να το βάλετε για «ύπνο» μέχρι του χρόνου το χειμώνα. Αν κάνετε μεγάλη χρήση πρέπει κάθε χρόνο να φωνάζετε τον ειδικό για να καθαρίσει την καμινάδα. Αν δεν το καίτε πολύ συχνά πρέπει να καθαρίζετε την καμινάδα κάθε δύο χρόνια. Έπειτα κάντε τα πυρότουβλά σας να λάμπουν είτε με το ειδικό καθαριστικό για πυρότουβλα, είτε με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων. Τέλος μπορείτε να βάψετε τα πυρότουβλα σας με ειδική μπογιά (αν δεν έχετε πολύ χρόνο ζητήστε στο άνθρωπο που θα καθαρίσει την καμινάδα να καθαρίσει και τα πυρότουβλα).

thehomeissue_pasxaoikonomikatips06

Αφού καθαρίσετε το τζάκι σας, στολίστε με κούτσουρα, κεριά, κεραμικά λαγουδάκια και μια γλάστρα με εποχιακά λουλούδια.

Διώξτε κάθε τι που θυμίζει βαρύ χειμώνα Γούνινα μαξιλαράκια, φλοκάτες και βαριές κουρτίνες πρέπει να φύγουν! Πλύντε τα και αποθηκεύστε τα για του χρόνου. Ίσως ακόμα ο καιρός να μην έχει ζεστάνει αρκετά, αλλά επειδή το Πάσχα καλωσορίζει την άνοιξη, κρατήστε αντικείμενα που σας ζεσταίνουν και δεν «φωνάζουν» χειμώνα, όπως βαμβακερά μαξιλαράκια, βαμβακερή λινάτσα και λεπτές κουρτίνες.

πασχαλινό κηροπήγιο-με-τσόφλια-ιδέες-

Από τα Χριστούγεννα 2022-2023 το χρυσό και το ασημί δίνουν και παίρνουν όμως φαίνεται πως αυτές οι αποχρώσεις θα προτιμηθούν και το Πάσχα. Μπορούν να αναδείξουν μία μίνιμαλ διακόσμηση, φυσικά υλικά και πασχαλινά διακοσμητικά σε λευκές και παστέλ αποχρώσεις.

χρυσά-πασχαλινά-διακοσμητικά-τάσεις 2023-

πασχαλινή διακόσμηση-σε-ασημί-ιδέες-

πασχαλινή διακόσμηση-σε-ασημί-ιδέες-

 

Παστέλ διακόσμηση

Φουλ του καρό Καρό σε κόκκινο, πράσινο και μουσταρδί είναι τα χρώματα του Πάσχα. Ράψτε ωραία καρό μαξιλαράκια για τον καναπέ σας. Κάντε το ίδιο και με την τραπεζαρία σας, ράψτε καρό φουστανάκι και μαξιλαράκια για το κάθισμα και δώστε έτσι μια χαρούμενη πασχαλινή πινελιά.

thehomeissue_pasxaoikonomikatips02

Χρησιμοποιήστε καρό πετσέτες για τη διακόσμηση του πασχαλινού τραπεζιού.

Λουλούδια στα υφάσματα Ωραία τα καρό αλλά συνδυασμένα με φλοράλ υφάσματα (με μέτρο πάντα) παντρεύουν το Πάσχα με το καλωσόρισμα της άνοιξης. Οπότε βάλτε τραπεζομάντιλο, μαξιλάρια, ή ντύστε ένα μικρό σκαμπό ή μία πολυθρόνα με εμπριμέ φλοράλ υφάσματα. Αν δεν θέλετε να τα έχετε μόνιμα με εμπριμέ ύφασμα, κάντε ωραία καλύμματα που θα τα βγάλετε όταν μπει ο χειμώνας. Μια τόσο μικρή αλλαγή θα αλλάξει αμέσως τη διάθεση σας και δώσει ανοιξιάτικη πινελιά στον χώρο σας. Τέλος, αφού έχετε αφαιρέσει τις χοντρές κουρτίνες, μπορείτε να ράψετε μικρές επιφάνειες για τα πλαϊνά των παραθύρων. Δεν είναι ανάγκη να κλείνουν και να πιάνουν όλο το άνοιγμα γιατί θα ανέβει το κόστος.

 

thehomeissue_pasxaoikonomikatips05

Καθιστικό με καλύμματα εμπριμέ στις πολυθρόνες και στις κουρτίνες και καρό διακοσμητικά μαξιλαράκια.

Τα λουλούδια δεν μπορούν να λείπουν Γεμίστε τα βάζα στο σπίτι με πασχαλιές και κρινάκια. Επιλέξτε διάφανα βάζα και βάλτε μέσα βαμμένα αυγά. Έπειτα, γεμίστε με νερό το βάζο και βάλτε τα λουλούδια σας μέσα. Είναι το απόλυτο πασχαλινό διακοσμητικό.

 

Ετοιμάστε πασχαλινά το μπαλκόνι ή τον κήπο

Ασπρίστε και φυτέψτε Αν είστε στο χωριό πρέπει να ασπρίσετε το σπίτι και τις γλάστρες, γι’ αυτό καλύτερα να φτάσετε μέρα για να έχετε χρόνο μπροστά σας να δείτε τι δουλειές έχετε να κάνετε και να οργανωθείτε. Ασβεστώστε τις γλάστρες σας (ή περάστε τις με ένα λευκό σπρέι) και φυτέψτε εποχιακά λουλούδια. Αν μείνετε στην πόλη αγοράστε μία ψησταριά γκαζιού, μπορεί να μη σουβλίσετε αλλά λίγο από τη μυρουδιά του ψησίματος θα πάρετε.

 

Επιλέξτε, ωραίες πήλινες παραδοσιακές γλάστρες και βάλτε τις στο μπαλκόνι. Αν θέλετε μπορείτε να τις ασπρίσετε και να λάμψει ο χώρος! Τέλος, αυγά, και λαγουδάκια μπορούν να διακοσμήσουν φανταστικά ακόμα και τις γλάστρες σας.

Καλάθια με πασχαλινά διακοσμητικά

Έπιπλα κήπου Είναι πολύ σημαντικό να έχετε ένα όμορφο τραπέζι και καρέκλες για το γιορτινό τραπέζι της Λαμπρής. Αν δεν έχετε τραπέζι για έξω αγοράστε το όταν θα μπει η άνοιξη για τα καλά. Για τώρα βγάλτε έξω την τραπεζαρία σας. Γιατί ακόμα και αν προβείτε σε αγορά τραπεζιού εξωτερικού χώρου, κανείς δεν σας εγγυάται πως ο καιρός δεν θα σας τα χαλάσει και δεν θα έχετε κάνει τσάμπα έξοδα. Οπότε μείνετε με ό,τι έχετε και ανάλογα με τον καιρό αποφασίζετε αν θα φάτε έξω ή μέσα στο σπίτι.

 

Δείτε  έξυπνες Ιδέες που θα Φέρουν την Άνοιξη στη Διακόσμησή σας!

Μπορείτε να φέρετε την άνοιξη στο σπίτι σας ακόμα κι αν τα οικονομικά σας είναι περιορισμένα; Φυσικά και ναι!

Μπορεί να είστε έτοιμοι να ανοίξετε τις πόρτες του σπιτιού σας και να υποδεχθείτε την άνοιξη, αλλά το πορτοφόλι σας μπαίνει ανάμεσα σε εσάς και τις εποχιακές διακοσμητικές αλλαγές που θα έκαναν το σπίτι σας υπέροχο. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι πρέπει να τα βάψετε… μαύρα: παρακάτω θα βρείτε εύκολους τρόπους για να βγάλετε το σπίτι σας από τη χειμερία νάρκη του και, μάλιστα, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

Φέρτε την άνοιξη με… χρώμα Η άνοιξη είναι η εποχή που όλα γύρω μας γεμίζουν χρώμα, γιατί λοιπόν το σπίτι σας να μείνει στην απ’ έξω; Άλλωστε, δεν έχετε παρά να αλλάξετε το χρώμα σε έναν και μόνο από τους τοίχους του καθιστικού ή του υπνοδωματίου σας, για να δείτε διαφορά. Αν σας αρέσει να τολμάτε, προτιμήστε τα ανοιχτόχρωμα και παστέλ χρώματα, όπως το κίτρινο, το πράσινο της μέντας, το μοβ της λεβάντας, το ροζ και το τιρκουάζ. Αν πάλι επιμένετε κλασικά, προτιμήστε τις ανοιχτές αποχρώσεις των ουδέτερων χρωμάτων, όπως το ιβουάρ ή το eggshell. Ολοκληρώστε την ανανέωση του χώρου σας, διακοσμώντας τα δωμάτια σας με χρωματιστά μαξιλάρια, ριχτάρια και αξεσουάρ (βάζα, κάδρα, κηροπήγια) αλλά και με φρέσκα λουλούδια και φυτά.

spirossoulis.com

About Μαρία Νικολοπούλου