Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εύκολη συνταγή για σπιτικό προφιτερόλ

Εύκολη συνταγή για σπιτικό προφιτερόλ
Οι λάτρεις της σοκολάτας αγαπούν πολύ και το προφιτερόλ, το οποίο περιλαμβάνει αφράτα σουδάκια γεμισμένα συνήθως με κρέμα πατισερί, σαντιγί ή παγωτό, όπως το συνηθίζουν στη Γαλλία και τα οποία περιχύνονται με μια γκανάς σοκολάτας. Πρόκειται για ένα γλυκό διαχρονικό, απολαυστικό που έχει φανατικούς θαυμαστές .

Εμείς σας προτείνουμε δυο συνταγές που είναι και οι δυο δοκιμασμένες και γευστικότατες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • ½ κούπα νερό
  • ½ βούτυρο πλάκα
  • Λίγο αλάτι
  • ½ κούπα αλεύρι
  • 2 αυγά
  • Λίγη κανέλα σκόνη
  • Παγωτό βανίλια

Κρέμα σοκολάτας:

 

 

  • 120 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • ¼ κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά σιρόπι καλαμποκιού (cornsyrup)
  • Λίγη ακόμη κανέλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

spitiko-profiterol1

Βήμα 1

Προθέρμανε το φούρνο στους 200°.

Βήμα 2

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζεις το νερό, το βούτυρο και το αλάτι αφήνοντας το να πάρει μια βράση.

Βήμα 3

 

 

Χαμήλωσε την φωτιά και πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Μαγείρεψε μέχρι το μείγμα να έχει σχηματίσει μια μπάλα και να έχει τραβηχτεί από τις άκρες τις κατσαρόλας.

Βήμα 4

Μετέφερε το μίγμα σε ένα μπολ και άστο να κρυώσει για 3-4 λεπτά. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι κρύο, πρέπει να είναι αρκετά ζεστό για να μαγειρέψει τα αυγά. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτύπησε τα αυγά ένα την φορά. Μην προσθέσεις το δεύτερο αυγό μέχρι να έχει ανακατευτεί καλά το πρώτο. Πρόσθεσε κανέλα και χτύπα καλα.

Βήμα 5

Μετέφερε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής εξοπλισμένο με μια μεγάλη ευθεία άκρη και φτιάξε μπάλες σε ένα δίσκο με ένα φύλλο λαδόκολλα. Άφησε χώρο μεταξύ κάθε μπάλας γιατί φουσκώνουν! Ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά. Όταν πάρουν λίγο χρώμα και είναι στεγνές και κριτσανιστές βγάλτες και άστες να κρυώσουν.

 

 

Βήμα 6

Σε μια κατσαρολίτσα ρίξε λίγο νερό και άστο να πάρει μια βράση. Βάλε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ και βάλτο πάνω στην κατσαρόλα (μπεν-μαρί).

Βήμα 7

Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

Βήμα 8

Όταν είσαι έτοιμη να σερβίρεις κόψε στη μέση κάθε μπαλίτσα και γέμισε με παγωτό. Ρίξε ζεστή τη σάλτσα της σοκολάτας.

foyrnoi 2

Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία… Τα καλύτερα της Κορινθίας

Τούρτα προφιτερόλ – Υπέροχη υπερπαραγωγή !

 

.ediva.gr

About Μαρία Νικολοπούλου