Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εύκολος λευκός κορμός σοκολάτας για εσένα που θέλεις κάτι διαφορετικό

Εύκολος λευκός κορμός σοκολάτας για εσένα που θέλεις κάτι διαφορετικό

 

Ωστόσο, το ήξερες ότι ο κορμός σοκολάτας, μπορεί να γίνει και λευκός κορμός σοκολάτας με λευκή σοκολάτα; Αν είσαι και εσύ μεγάλος θαυμαστής της συγκεκριμένης γεύσης, τότε είσαι στο σωστό σημείο. Έλα μαζί μου να μάθεις πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτόν τον υπέρτατο κορμό.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς:

  • 2 πακέτα μπισκότα της επιλογής σου
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • Μία λευκή σοκολάτα γάλακτος
  • λίγο λικέρ
  • 80 γραμμάρια βούτυρο
  • Αμύγδαλα, τριμμένη καρύδα, τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα ή ζάχαρη άχνη για το τέλος
  • αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα για το τύλιγμα

 

 

 

 

Διαδικασία

kormos-sokolatas-leukos-leuki-sokolata-glika-eisaimonadikigr

Αυτό το γλυκάκι, γίνεται τόσο εύκολα και γρήγορα που θα έχεις όλη τη μέρα δική σου για να κάνεις ότι θέλεις. Χρειάζεται μεράκι, αγάπη για τα γλυκά και τη σοκολάτα και ένα δυνατό ψυγείο.

Για αρχή, κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο. Τη τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει και στη συνέχεια τη βγάζουμε, ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τελειώσουμε με τα υπόλοιπα βήματα.

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε κομμάτια της επιλογής μας. Εγώ τα σπάω σε λίγο μεγαλύτερα κομματάκια γιατί θέλω να νιώθω το μπισκότο μέσα στον κορμό. Προσθέτω τη ζάχαρη άχνη μέσα στα σπασμένα μπισκότα μαζί με το λικέρ και ανακατεύουμε.

 

https://webkorinthos.gr/item/%ce%b1%ce%b3%ce%bd%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b9%ce%b5%cf%83-%ce%b4%ce%b5%ce%b4%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%af%ce%bb%ce%b7-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%cf%87-%ce%b6%ce%b1%cf%87%ce%b1/

 

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε και τη λιωμένη λευκή σοκολάτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν όλα ένα.

Ανοίγουμε ένα μεγάλο κομμάτι από αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα πάνω στο τραπέζι μας και βάζουμε τη γέμιση μέσα, με τρόπο που να μοιάζει με σαλάμι. Σφίγγουμε καλά και το τυλίγουμε χωρίς να το χαλάσουμε. Ρίχνουμε από πάνω καρύδα τριμμένη ή σοκολάτα ή τρούφα σοκολάτα ή αν θέλουμε ζάχαρη άχνη.

Το αφήνουμε στη κατάψυξη να παγώσει για περίπου 3-4 ώρες και είναι έτοιμο να το σερβίρουμε για να το απολαύσουμε. Κόψε το σε φέτες και συνόδευσε το με παγωτό, σαντιγί, κάποιο γλυκό του κουταλιού ή και φρέσκα φρούτα.

 

LE CACAOYER Chocolaterie – Glacerie

 

 

Extra tips:

  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και κάποιο ξηρό καρπό μέσα στο μείγμα για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα.
  • Με τον ίδιο τρόπο, μπορείς να φτιάξεις και σοκολατένιο κορμό σοκολάτας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις τη λευκή σοκολάτα με μαύρη και έτοιμο το γλυκάκι μας.

Fabrique Sucrée

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

.eisaimonadiki.gr

About Μαρία Νικολοπούλου