Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εύκολο Γλυκό Ψυγείου με Σοκολάτα που θα το αγαπήσεις!

Εύκολο Γλυκό Ψυγείου με Σοκολάτα που θα το αγαπήσεις!

Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου σοκολάτας που πραγματικά θα το αγαπήσετε! Μπορείτε την κρέμα του γλυκού να την αντικαταστήσετε με την δικιά σας, αγαπημένη σας κρέμα. Ξεκινάμε:

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

Αλεύρι-350g.
Ζάχαρη -200g.
Σκόνη κακάου -60 γραμ (5 κουταλιές της σούπας)
λίγο αλάτι
1 μπέικιν πάουντερ
ελαιόλαδο 100 ml
Γάλα -200ml
Βραστό νερό -200 ml.
Αυγά -2 .
Ξίδι μήλου (μηλίτης) -1 κουταλάκι του γλυκού
(Βανιλίνη – για επιπλέον γεύση- προαιρετικά)

Για την κρέμα :
βούτυρο -150g.
Ζαχαρούχο γάλα -230 ml.

Για την γκανάζ:
Σοκολάτα με αμύγδαλα (η ξηρό καρπό της επιλογής σας) -100γρ.
Γάλα ή κρέμα γάλακτος -30-50ml.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή μας παίρνοντας ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο αφού τα κοσκινίσουμε πρώτα. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το μπείκιν παόυντερ, την ζάχαρη, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας.

Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα άλλο μπολ και ρίχνουμε μέσα 2 αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα μίξερ. Στην συνέχεια, και εφόσον έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα μας προσθέτουμε το βραστό νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Έπειτα, σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το κακάο από το προηγούμενο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ. Όταν γίνει το μείγμα κρέμα προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι μήλου (μηλίτης). Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χυμό από λεμόνι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα.

Συνεχίζουμε, παίρνοντας ένα ταψάκι διαμέτρου περίπου 28 εκ., τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα την κρέμα μας. Με την βοήθεια μιας σπάτουλας προσέχουμε η κρέμα να πάει σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Όταν είναι έτοιμο,το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με ένα μαχαίρι το κόβουμε στην μέση κάθετα καθώς επίσης κόβουμε και τις άκρες και τις βάζουμε σε ένα πιατάκι για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Έπειτα φτιάχνουμε την κρέμα και παίρνουμε ένα μικρό μπολάκι και χτυπάμε με ένα μίξερ το βούτυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα. Χρειάζεται να είναι τα συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου και σε χτυπάμε συνολικά 2 με 3 λεπτά. Αφού είναι έτοιμη η κρέμα μας, την ρίχνουμε πάνω στο ένα κομμάτι παντεσπάνι και την αλείφουμε να πάει παντού με μία σπάτουλα, κρατώντας μια μικρή ποσότητα για να καλύψουμε και τις πλαινές πλευρές του γλυκού με μία σπάτουλα. Έπειτα ρίχνουμε και τα τρίμματα από το παντεσπάνι, που είχαμε κρατήσει στο πιατάκι από το προηγούμενο βήμα, στα πλαϊνά, για να κολλήσουν πάνω στην κρέμα.

Συνεχίζουμε με την γκανάζ. Σε ένα μπολ, σπάμε την σοκολάτα σε κομμάτια, προσθέτουμε και το γάλα και το τοποθετούμε σε μπεν μαρι μέχρι να λιώσει. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Εφόσον είναι έτοιμη η γκανάζ την ρίχνουμε πάνω από το γλυκό μας και με μία σπάτουλα την απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια.

Το εύκολο γλυκό μας είναι έτοιμο και διατηρείται στο ψυγείο.

 

 

Καλή επιτυχία!

xrysessyntages.gr

About Μαρία Νικολοπούλου