Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ημερίδα Γαστρονομίας: Τοπικά Προϊόντα της Αρχαίας Κορινθίας…Οι Θησαυροί της Κορινθιακής Γης

Ημερίδα Γαστρονομίας: Τοπικά Προϊόντα της Αρχαίας Κορινθίας…Οι Θησαυροί της Κορινθιακής Γης

Ημερίδα Γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Κόρινθο την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα 19:30 μ.μ.μ…
Αναφέρεται στην πρόσκληση :
“Τα μικρά διαμάντια της φύσης και της…πόλης σου συνομιλούν απευθείας με σένα με τον πρωτογενή τομέα να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και να σχεδιάζει την πιο αυθεντική, βιωματική και γαστρονομική εμπειρία !”
7 αναγνωρισμένοι ομιλητές θα βρεθούν εκεί ενώ στον υπαίθριο χώρο του ιστορικού χωριού LiveCooking με καλεσμένο Chef τον Μανώλη Παπουτσάκη ο οποίος φέτος απέσπασε τον τίτλο “Chef της Χρονιάς”.
🏺 Δίπλα στον ναό της Οκταβίας, στον Αρχαιολογικό χώρο οι ομιλητές της Ημερίδας θα είναι οι: Ιωάννης Δούκας – Ακαδημαϊκός του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του ΕΚΠΑ,
Μαρία Κατσούλη, Γευσιγνώστρια Κρασιού και Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου – Διευθύντρια του Athena International Olive Oil Competition – athenaiooc, Οδυσσέας Βλαχάβας – Γευσιγνώστης Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου – Σύμβουλος Ελαιοτριβείων, Θάλεια Τσιχλάκη – Δημοσιογράφος Γεύσης,
Άρης Κεφαλογιάννης – C.E.O Nutriston AS., Ιουλία Τζώνου – Υποδιευθύντρια της Αμερικάνικης Σχολής Κλασσικών Σπουδών – Ανασκαφές Κορίνθου
🫕 Στον υπαίθριο χώρο του ιστορικού χωριού Live Cooking με καλεσμένο τον Chef Μανώλη Παπουτσάκη και ιδιοκτήτη των βραβευμένων εστιατορίων “Δέκα Τραπέζια” και “Χαρούπι” στη Θεσσαλονίκη. Μαζί του και ο Chef Κωνσταντίνος Μπαμπαλίκης, ιδιοκτήτης του βραβευμένου εστιατορίου “Αλμυρίκι” στη Κόρινθο. Οι δύο Chef σχεδιάζουν και παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο και δημιουργικό μενού αποκλειστικά εμπνευσμένο από τις πρώτες ύλες της κορινθιακής γης ενώ εσύ απολαμβάνεις την γευσιγνωσία με τα τοπικά προϊόντα της πόλης σου.
Οι Πρώτες Ύλες του τόπου σου…σε πρώτο πλάνο”

About Μαρία Νικολοπούλου