Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΗΠΑ: Συναγερμός για επικίνδυνη αμοιβάδα στο νερό που προσβάλει τον ανθρώπινο εγκέφαλο

ΗΠΑ: Συναγερμός για επικίνδυνη αμοιβάδα στο νερό που προσβάλει τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Έτσι να ξέρουμε τι είναι ιδιωτικοποίηση νερου και που μπορεί να οδηγήσει…

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς οι αρχές εξέδωσαν αυστηρή προειδοποίηση προς τους κατοίκους της λίμνης Τζάκσον όπου εντοπίστηκε μία αμοιβάδα που προκαλεί πρόβλημα στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα, κατόπιν ελέγχων επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του Naegleria fowleri στο σύστημα ύδρευσης. Πρόκειται για μία αμοιβάδα η οποία μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη εγκεφάλου, σύμφωνα με το BBC, και ίσως αποδειχτεί θανατηφόρα.

Σημειώνεται πως έχουν καταγραφεί μόλις 34 ανάλογες λοιμώξεις από 2009 έως το 2018. Εν πρώτοις, είχαν ειδοποιηθεί οκτώ κοινότητες. Όμως, εν συνεχεία, η απαγόρευση ίσχυσε μόνο για τη λίμνη Τζάκσον, μια πόλη με περισσότερους από 27.000 κατοίκους. Η έρευνα άρχισε μετά τον θάνατο ενός εξάχρονου παιδιού από την αμοιβάδα αυτή.

Παράλληλα, οι τοπικές αρχές προχωρούν σε απολύμανση του συστήματος παροχής νερού αλλά δεν έχει γίνει γνωστό πόσος χρόνος θα χρειαστεί.

Οι τοπικές αρχές απαγορεύουν αυστηρά την κατανάλωση του νερού για οποιαδήποτε χρήση. Ωστόσο, επιτρέπεται μόνο για καζανάκια στις τουαλέτες.

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν πως τα συμπτώματα που εμφανίζει κάποιος είναι: πυρετός, ναυτία και εμετός όπως επίσης πονόλαιμος και πονοκέφαλος ενώ οι περισσότεροι πεθαίνουν μέσα σε λίγες ημέρες.

Πηγή: New York TimesBBC

About Μαρία Νικολοπούλου