Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η κρεατόπιτα με μπέικον και μπεσαμέλ που θα κάνεις συνέχεια!

Η κρεατόπιτα με μπέικον και μπεσαμέλ που θα κάνεις συνέχεια!

Σήμερα σας παρουσιάζουμε δύο απίθανες κρεατόπιτες που θα τις ευχαριστηθείτε σίγουρα! Με μπέικον και μοσχαρίσιο κιμά, με πολλά μυρωδικά, θα κάνει εντύπωση στο τραπέζι σας! Δοκιμάστε την! Εμείς ενθουσιαστήκαμε!

Υλικά
5 φέτες μπέικον
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
700 γρ μοσχαρίσιο κιμά
200 ml λευκό κρασί
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη-Θυμάρι
Πάπρικα
200 ml νερό

Για την Μπεσαμέλ
50 γρ βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
250 ml γάλα
Αλάτι-Πιπέρι
100 γρ κίτρινο τυρί
2 αυγά

Ένα πακέτο χωριάτικο φύλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε πρώτα φτιάχνοντας την γέμιση της κρεατόπιτας. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον και όταν ροδίσει το βγάζουμε. Στην συνέχεια, στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το οποίο έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε και τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε. Αφού χάσει τα υγρά του, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά να εξατμιστεί.

Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη πάπρικα, το νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσει τα υγρά του.

Συνεχίζουμε με την μπεσαμέλ. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και λιώνουμε το βούτυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι και το καβουρδίζουμε. Στην πορεία, προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το τριμμένο κίτρινο τυρί και ένα ένα τα αυγά.

Παράλληλα, στον κιμά βάζουμε το μπέικον και τα αναμιγνύουμε.

Έπειτα, παίρνουμε το ταψί της κουζίνας μας και το λαδώνουμε. Βάζουμε ένα φύλλο μέχρι την μέση. Παίρνουμε άλλο ένα φύλλο και καλύπτουμε το άλλο μισό του ταψιού. Λαδώνουμε τα φύλλα και σκεπάζουμε με ένα φύλλο, όπως δείχνει και το βίντεο παρακάτω. Λαδώνουμε ξανά.

Επαναλαμβάνουμε ακόμα μία φορά την διαδικασία και μετά απλώνουμε το μείγμα κιμά με μπέικον, να πάει σε όλη την επιφάνεια. Μετά, Περιχύνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού. Τις λαδώνουμε και σκεπάζουμε με ένα επιπλέον φύλλο. Λαδώνουμε και τοποθετούμε και το τελευταίο φύλλο.

Τέλος, πατάμε τις άκρες, λαδώνουμε και ψήνουμε την κρεατόπιτα μας στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

xrysessyntages.gr

Δείτε επίσης: 

Υλικά 

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο περασμένο μια φορά από τη μηχανή
  • 6 μέτρια ξέρα κρεμμύδια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 150 γραμ. κασέρι
  • 150 γραμ. κεφαλοτύρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Θρακιώτικη κρεατόπιτα με κιμά

Ξεκινάμε την κρεατόπιτα με κιμά καθαρίζοντας πρώτα τα κρεμμύδια. Τα χαράζουμε στα 4, τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους (δεν πρέπει να έχουν καθόλου υγρά). Αφού μαλακώσουν αρκετά, τα λιώνουμε με πιρούνι.

Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε τον κιμά. Με κουτάλα, τον σπάμε σε μικρά κομματάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τον αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του, μέχρι να στεγνώσει τελείως. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και δυναμώνουμε τη φωτιά, μέχρι να «στεγνώσει» καλά η γέμιση. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, προσθέτουμε τα τυριά κι ανακατεύουμε.

Σε μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το λιωμένο βούτυρο. Λαδώνουμε μεγάλο ταψί για πίτα, στρώνουμε ακτινωτά 4 λαδωμένα χωριάτικα φύλλα και αδειάζουμε μέσα τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα και γυρίζουμε τις άκρες που εξέχουν, πάνω στην πίτα, χωρίς να τα στρίψουμε σε κόθρο. Χαράζουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καθώς και με λίγες σταγόνες νερό. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα και να ξεκολλήσει από το ταψί.

Extra tip

Όσο πιο λεπτή είναι η στρώση και στεγνή η γέμιση, τόσο πιο καλοψημένη και κριτσανιστή θα γίνει η πίτα.

 

About Μαρία Νικολοπούλου