Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η ΝΔ για τα δάνειά της: Οι ετήσιοι τόκοι αύξησαν τις δανειακές μας υποχρεώσεις

Η ΝΔ για τα δάνειά της: Οι ετήσιοι τόκοι αύξησαν τις δανειακές μας υποχρεώσεις

Η ΝΔ εξηγεί πως δεν υπάρχουν οφειλές στο Δημόσιο, ενώ μοναδικός λόγος αύξησης των δανειακών της υποχρεώσεων είναι οι ετήσιοι τόκοι.

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της απαντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος με αφορμή τα οικονομικά της ΝΔ και τα δάνεια που έχει πάρει.

Από την πλευρά της η ΝΔ εξήγησε πως δεν υπάρχουν οφειλές στο Δημόσιο, ενώ μοναδικός λόγος αύξησης των δανειακών της υποχρεώσεων είναι οι ετήσιοι τόκοι.

Ολόκληρη η δήλωση της ΝΔ

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ανάληψη της αρχηγίας της ΝΔ, το 2016, προχώρησε σε πλήρη εξορθολογισμό των οικονομικών του κόμματος. Οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν δραστικά από 9 εκατ. Ευρώ το 2015 σε 3,1 εκατ. το 2020. Όλες οι τρέχουσες υποχρεώσεις εξοφλούνται κανονικά, οι παλαιότερες οφειλές σε προμηθευτές μειώνονται σημαντικά, οι ρυθμίσεις σε οφειλές προμηθευτών τηρούνται ευλαβικά και δεν υπάρχουν οφειλές στο δημόσιο, ενώ στις Τράπεζες, έναντι των δανείων, έχει εκχωρηθεί σημαντικό ποσοστό της κρατικής χρηματοδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Πρόταση νόμου ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια κομμάτων – Παρακράτηση μέχρι 75% της κρατικής χρηματοδότηση

About Μαρία Νικολοπούλου