Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η Νο1 πρωινή συνήθεια που έχουν οι άνθρωποι που δεν παίρνουν ποτέ βάρος

Η Νο1 πρωινή συνήθεια που έχουν οι άνθρωποι που δεν παίρνουν ποτέ βάρος

Θέλετε να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος ή να χάσετε μερικά κιλά; Τότε ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα απλό και αποτελεσματικό κόλπο. Όταν μιλάμε για υγιεινές συνήθειες, ο τρόπος που περνάτε το πρωινό σας παίζει σημαντικό ρόλο.

Άλλωστε, το πρωί θέτει τις βάσεις για την υπόλοιπη μέρα. Ξεκινώντας τη μέρα σας με μια απλή, υγιεινή συνήθεια, μπορείτε να δρομολογήσετε μια σειρά από υγιεινές συνήθειες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Προπονητές ειδικευμένοι στην απώλεια βάρους συμφωνούν ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη συνήθεια που πολλοί άνθρωποι που διατηρούν το βάρος τους εφαρμόζουν συχνά την ώρα του πρωινού. Μάλιστα, την προτείνουν και σε όσους προσπαθούν να αποφύγουν την ανεπιθύμητη αύξηση βάρους.

Η Νο1 πρωινή συνήθεια που έχουν οι άνθρωποι που δεν παίρνουν ποτέ βάρος

Η Natalya Vasquez, πιστοποιημένη γυμνάστρια, health coach και ιδρύτρια της Bridal Bootcamp San Diego, αποκαλύπτει την καλύτερη πρωινή συνήθεια για να διατηρήσετε το βάρος σας, η οποία είναι η κατανάλωση ενός πρωινού γεύματος πλούσιου σε πρωτεΐνες.

«Ένα θρεπτικό πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορεί να μειώσει τις λιγούρες και να σας κρατήσει χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η πρωτεΐνη σας βοηθά να αισθανθείτε κορεσμό, οπότε αν ξεκινήσετε την ημέρα σας με θρεπτικά συστατικά, είναι λιγότερο πιθανό να τσιμπολογήσετε άλλα ανθυγιεινά σνακ στο γραφείο ή αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας», εξηγεί η ειδικός.

Ο Jason Sani, πιστοποιημένος γυμναστής και Διευθυντής Ευεξίας της OHM Fitness, συμφωνεί, λέγοντας: «Το πρώτο σας γεύμα επηρεάζει το σάκχαρο στο αίμα και την ενέργειά σας, τα οποία σχετίζονται με τη θέληση και τη λήψη αποφάσεων».

Ο Sani συνιστά να τρώτε ένα πρωινό που περιέχει συνδυασμό πρωτεΐνης, φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών. Με αυτόν τον τρόπο, είστε σίγουροι ότι θα χορτάσετε για περισσότερο, γεγονός που θα μειώσει την πιθανότητα υπερφαγίας αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο Sani αναφέρει ως παραδείγματα γευμάτων τα εξής:

  • βρώμη με ξηρούς καρπούς και φρούτα,
  • ελληνικό γιαούρτι με μούρα και σπόρους ή
  • αυγά με ολικής αλέσεως ψωμί και αβοκάντο

«Επιπλέον, η διατήρηση της ενυδάτωσης και η έναρξη της ημέρας με ένα ποτήρι νερό μπορεί επίσης να υποστηρίξει έναν υγιή μεταβολισμό και να βοηθήσει στη διαχείριση της όρεξης», προσθέτει.

Έρευνα δείχνει μια σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης πρωινού και της αποφυγής της αύξησης βάρους. Αυτό συμβαίνει επειδή, όπως είπαν και οι Vasquez και Sani, εάν φάτε ένα θρεπτικό πρωινό το πρωί, είναι λιγότερο πιθανό να αναζητήσετε ανθυγιεινά σνακ ή να φάτε μεγαλύτερες μερίδες φαγητού αργότερα μέσα στην ημέρα.

Άλλες συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Αλλά με τις σωστές συνήθειες, μπορείτε να αποφύγετε την ανεπιθύμητη αύξηση βάρους και να αισθάνεστε ευεξία.

Οι 4 συνήθειες που θα βοηθήσουν να έχετε υγιές βάρος

  • Ξεκινήστε την ημέρα σας με κίνηση
  • Κινηθείτε κατά την διάρκεια της μέρας
  • Ενσωματώστε την πρωτεΐνη, τις φυτικές ίνες και τα υγιεινά λιπαρά σε κάθε γεύμα
  • Ακολουθείστε μια υγιεινή διατροφή με συνέπεια χωρίς να παραλείπετε γεύματα

Ξεκινήστε τη μέρα σας με κίνηση

Η Kim Vasquez, πιστοποιημένη διατροφολόγος, προτείνει να ξεκινάτε τη μέρα σας με άσκηση, εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά σας. «Έτσι, είναι λιγότερο πιθανό να βρείτε δικαιολογίες και να παραλείψετε την προπόνηση σας αργότερα. Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή το σχολείο, το τελευταίο πράγμα που θέλετε ίσως να κάνετε είναι γυμναστική. Αν την προγραμματίσετε νωρίς το πρωί, πριν προλάβουν να δημιουργηθούν οι δικαιολογίες, θα είστε σε καλό δρόμο αναφορικά με τους στόχους υγείας σας», εξηγεί.

Κινηθείτε κατά την διάρκεια της μέρας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο διατροφολόγος Miguel Sani προτείνει να βρείτε μικρούς τρόπους να κινήσετε το σώμα σας, όπως:

  • να χρησιμοποιείτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ ή
  • να κάνετε έναν περίπατο ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο για τη δουλειά, όταν δεν χρειάζεται να είστε μπροστά στον υπολογιστή.

Επίσης, συνιστά να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο, εξηγώντας: «Η καλή ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους καθώς σας κάνει να νιώθετε χορτάτοι και υποστηρίζει τον μεταβολισμό σας».

Ενσωματώστε την πρωτεΐνη, τις φυτικές ίνες και τα υγιεινά λιπαρά σε κάθε γεύμα

Όσον αφορά τα σνακ, το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο, οι Vasquez και Sani συμβουλεύουν να δίνετε προτεραιότητα στην πρωτεΐνη, τις φυτικές ίνες και τα υγιεινά λιπαρά. Με αυτόν τον τρόπο, θα νιώθετε μεγαλύτερη πληρότητα και λιγότερες πιθανότητες να καταναλώσετε “κενές θερμίδες”, οι οποίες δεν ωφελούν καθόλου τον οργανισμό.

Ακολουθείστε μια υγιεινή διατροφή με συνέπεια χωρίς να παραλείπετε γεύματα

Η Tina Marinaccio, πιστοποιημένη διατροφολόγος, τονίζει τη σημασία της συνειδητής διατροφής, που σημαίνει να τρώτε όταν πεινάτε και να σταματάτε όταν χορτάσετε.

Προειδοποιεί επίσης για την παγίδα της παράλειψης γευμάτων, στην οποία πέφτουν πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος. «Η παράλειψη γευμάτων για να αποθηκεύσετε θερμίδες για αργότερα και η παράλειψη των σημάτων πείνας πιθανότατα θα οδηγήσουν σε υπερφαγία αργότερα. Εάν έχετε πρόγραμμα για δείπνο και φτάσετε στο εστιατόριο πεινασμένοι, μάλλον θα εξαφανίσετε το καλάθι με το ψωμί πριν προλάβουν όλοι να δουν το μενού», εξηγεί.

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, ο Marinaccio συμβουλεύει ότι μπορεί να είναι χρήσιμο να λέτε για τους στόχους σας, στα άτομα που βλέπετε τακτικά, όπως τα μέλη της οικογένειάς σας και τους φίλους σας, ώστε να μπορούν να σας υποστηρίξουν στην προσπάθειά σας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η αποφυγή της ανθυγιεινής αύξησης βάρους αφορά πολλές μικρές, καθημερινές συνήθειες. όχι μόνο μια συνήθεια. Ξεκινώντας τη μέρα σας με ένα πλούσιο, νόστιμο πρωινό διευκολύνετε τη διατήρηση της υγιούς δυναμικής όλη την ημέρα. Με την πάροδο του χρόνου, οι υγιεινές συνήθειες που κάνετε καθημερινά θα γίνουν απλά τρόπος ζωής και όχι κάτι που απαιτεί συνειδητή σκέψη.

About Μαρία Νικολοπούλου