Το μάζεμα της ελιάς είναι δίχως καμία αμφιβολία ιεροτελεστία στην Ελλάδα. Ο καρπός του αιωνόβιου δέντρου αποτελεί τον πυρήνα της γεωργικής παραγωγής του νησιού και την βάση της διάσημης μεσογειακής διατροφής.
Ωστόσο, όσοι έχουν ελιές ή έχουν λάβει μέρος σε λιομάζωμα, σίγουρα γνωρίζουν την δυσκολία που χαρακτηρίζει την διαδικασία και το κόπο ανθρώπων που απαιτεί. Όπως επίσης αμέτρητοι είναι εκείνοι που έχουν προσπαθήσει να κάνουν την δουλειά πιο εύκολη με κάποια πατέντα.
Ανάμεσα σε πάρα πολλές τέτοιες προσπάθειες, το «ελαιόδεντρο αράχνη» έχει ξεχωρίσει για τα καλά.
Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του είναι πως δεν χρειάζεται δεύτερο άτομο για το άπλωμα, δεν επηρεάζεται από χόρτα ή τον αέρα και δεν πατάς πάνω στις ελιές που συλλέγεις. Επίσης, συνδυάζεται άψογα με δονητικά ελαιοραβδιστικά, χτένια ή μάζεμα παραδοσιακά με το χέρι.
Μπορεί να έχει ορισμένες αδυναμίες, αλλά για αρκετές περιπτώσεις είναι η πατέντα που περίμεναν πάρα πολλοί Έλληνες
Δείτε το βίντεο της παρουσίασης: