Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι μπουργκινιόν

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι μπουργκινιόν

Μοσχαράκι Μπουργκινιόν…. ο βασιλιάς της σπιτικής Γαλλικής κουζίνας. Το μοσχαράκι ΒουργουνδίαςΈνα πολύ νόστιμο φαγητό με λεπτή, φινετσάτη, υπέροχη γεύση, κατάλληλο για τραπέζι και όχι μόνο.

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

Συστατικά

  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
  • 250 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
  • 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 300 γρ. κρασί κόκκινο
  • 500 γρ. νερό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κύβο κότας
  • 3 φύλλα δάφνης

Για το σερβίρισμα

  • πουρέ πατάτας
  • μαϊντανό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 20 γρ. βούτυρο.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 20 γρ. βούτυρο.
  • Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα, κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το καρότο σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε να καραμελώσουν.
  • Μεταφέρουμε τα μανιτάρια από το τηγάνι στην κατσαρόλα και τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά.
  • Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
  • Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι ξανά στη φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια 2-3 εκ. και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Παράλληλα, βάζουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά τον πελτέ, το κρασί, το νερό, την ντομάτα κονκασέ, τον κύβο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας από το τηγάνι, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και καλύπτουμε με το καπάκι.
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 2 ½ ώρες.
  • Σερβίρουμε με πουρέ και μαϊντανό.
  • Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου