Ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 2/1
Φριτάτα με περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι
Εχει μείνει φαγητό από τα γιορτινά καλέσματα; Η Funky Cook, κατά κόσμον Εύα Μονοχάρη, λύνει τον γευστικό γρίφο και μας δίνει μια συνταγή για φριτάτα με τα περισσεύματα από το γιορτινό φαγοπότι για ένα γρήγορο φαγητό τις ημέρες που ακολουθούν.
Τρίτη 3/1
Βελουτέ σελινόριζας με μήλα και κάστανα
Η ευγενική γεύση της σελινόριζας συνδυάζεται µε τα ζωηρά µήλα και τα γλυκά κάστανα δηµιουργώντας µια εξαίσια και ισορροπηµένη βελούδινη σούπα. Δεν παραλείπουµε τα τραγανά φύλλα φασκόµηλου!
Τετάρτη 4/1
Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι, μανιτάρια και αρσενικό Νάξου
Το μενού της γιορτής δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο, μας λέει ο Γκίκας Ξενάκης και μας προτείνει ένα εύκολο, αλλά εντυπωσιακό σε εμφάνιση και νοστιμιά πρώτο πιάτο.
Πέμπτη 5/1
Σπαγγέτι με σάλτσα από φακές και μανιτάρια: η χορτοφαγική μπολονέζ
Αν αναζητάτε κάτι το ίδιο απολαυστικό με μια κλασική μακαρονάδα μπολονέζ, η χορτοφαγική της εκδοχή με βασικό συστατικό τις φακές θα σας ενθουσιάσει.
Παρασκεύη 6/1 (των Φώτων)
Ψητό αρνίσιο μπούτι με κάστανα
Αυτές τις γιορτές, ψήστε αρνίσιο μπούτι στον φούρνο, με την αγαπημένη συνταγή του Σωτήρη Ευαγγέλου, του σεφ του εμβληματικού εστιατορίου της Θεσσαλονίκης Macedonia Palace.
Για ορεκτικό
Αλμυρή γαλατόπιτα, από την Ερασμία Μπαλάσκα
Η Ερασμία Μπαλάσκα φτιάχνει μια γαλατόπιτα διαφορετική από τις άλλες, που δεν είναι γλυκιά, αλλά αλμυρή. Ιδανική και για πρώτο πιάτο
Για επιδόρπιο
Κλασική σοκολατίνα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Αφράτη, ντελικάτη, με ανάλαφρο παντεσπάνι. Η πλούσια μους στο κέντρο αφήνει μια φινετσάτη επίγευση κονιάκ, από το σιρόπι με το οποίο έχει ποτιστεί ελαφρά! Αξία παραδοσιακή και ανεπανάληπτη.
Σάββατο 7/1
Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές
Φτιάχνουμε τους αγαπημένους μας τηγανητούς κεφτέδες και τους συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες.
Κυριακή 8/1
Ρολό από κιμά κοτόπουλου με τραγανή κρούστα
Μια ιδιαίτερη συνταγή για ένα ξεχωριστό ρολό με κιμά κοτόπουλου και μια πεντανόστιμη γέμιση με κάστανα και ξερά φρούτα θα μεταμορφώσει ένα απλό γεύμα σε μια μικρή φιέστα. Συνοδεύστε με ψητές ρέβες που ταιριάζουν τέλεια. Η συνταγή είναι για 4 μερίδες.
olivemagazine.gr