Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η χώρα σήμερα κατεβάζει ρολά -Απάντηση στην ΑΚΡΕΙΒΙΑ και την ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

Η χώρα σήμερα κατεβάζει ρολά -Απάντηση στην ΑΚΡΕΙΒΙΑ και την ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

Όλοι στην απεργία ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο». Με το κάλεσμα αυτό, εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς καλούν τους εργαζόμενους και όλο τον λαό στη σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία και τις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν σε όλη τη χώρα.

Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα καλούν να δοθεί  απάντηση στην ακρίβεια και τα κυβερνητικά μέτρα-ψίχουλα, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας, στις επιπτώσεις αυτής της εμπλοκής. Με αιχμή την πάλη για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, με την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, με μέτρα προστασίας από την ακρίβεια που καλπάζει, σημειώνουν παράλληλα την ανάγκη συνέχισης της πάλης με ορίζοντα την Εργατική Πρωτομαγιά.

Στην απεργία της 6ης Απριλίου καλούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ

Στην Κόρινθο Εργατικό Κέντρο, ΟΕΒΕ και Εμπορικός Σύλλογος ενώνουν τις φωνές τους και καλούν τους  Εργάτες, τους μικρομεσαίους, εμπόρους  αλλά και κάθε πολίτη που πλήττεται από την ακρίβεια ή που αντιτίθεται στην πολεμική εμπλοκή και δηλώνει ενάντια στον πόλεμο   να δώσουν το παρών στην σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας, που θα πραγματοποιηθεί έξω από την ΔΕΗ, στις 11 το πρωί

Παράλληλα το ΠΑΜΕ στην Κόρινθο  με συνδικαλιστικούς φορείς της πόλης καλούν   στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία 6 Απρίλη στις 10.30 στα Περιβολάκια Κορίνθου με κεντρικό σύνθημα :  Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία, για την υπεράσπιση
του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος – Καμία εμπλοκή-καμία συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Σε μαζική συμμετοχή καλεί επίσης η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που μιλά για τιμές σε ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα που προκαλούν ζάλη.

 

Στάση εργασίας στα ΜΜΕ

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν με στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι ενώσεις Τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΕΤΕΡ) προκήρυξαν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00, κατά τη διάρκεια της οποίας επιτρέπεται η εργασία των συναδέλφων που θα καλύπτουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Ακινητοποιημένα τα ΜΜΜ

Στα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 9:30 – 10:00 π.μ. (έξοδος λεωφορείων από αμαξοστάσια από τις 8:30 π.μ.) ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00 ή νωρίτερα. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Ακινητοποιούνται για 24 ώρες θα μείνουν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος , το τραμ και τα τρόλει. Επίσης, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός.

Στην απεργία θα συμμετέχει και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι λεωφορειακές γραμμές θα εκτελούνται με προσωπικό ασφαλείας. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Επίσης δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Υπενθυμίζεται ότι, στην απεργία θα λάβει μέρος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.

Κανονικά οι πτήσεις

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν ωστόσο οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μετά την απόφαση του δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας.

Η απόφαση συμμετοχής στην απεργία είχε ληφθεί κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

 

About Μαρία Νικολοπούλου