Όταν μεγαλώνεις στην επαρχία τα καλύτερα σιροπιαστά τα φτιάχνει πάντα η μητέρα σου.
Όμως εμείς εντοπίσαμε ακόμη καλύτερα γλυκά και από αυτά της μητέρα σας.
Η επαρχία έχει αυτό το γοητευτικό στοιχείο, όταν πρόκειται για γλυκά. Όλοι οι καλοφαγάδες γνωρίζουν προς τα που ακριβώς πρέπει να κατευθυνθούν αν θέλουν να προμηθευτούν το σωστό, το “όπως πρέπει” γλυκό. Για πάστα θα πας εκεί, κανταΐφι θα πάρεις από τον τάδε και παγωτό από τον δείνα.
Σταθμός στην αναζήτηση ωραίου συροπιαστού γλυκού είναι το Ζαχαροπλαστείο” Αγνοστιμιές”
της Φωτεινής Δεδεμπίλη στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης. Το όνομα “Αγνοστιμιές ” μας έβγαινε συνεχώς στις συζητήσεις που είχαμε ψάχνοντας το καλύτερο γαλακτομπούρεκο ή μπακλαβά,οπότε αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε και όταν συναντήσαμε τον κ. Δεδεμπίλη αυτοπροσώπως, καταλάβαμε το γιατί.
Στο εργαστήριο της Φωτεινής,Δεδεμπίλη τα σιροπιαστά παρασκευάζονται με παραδοσιακό τρόπο, με στόχο να μας ταξιδέψουν γευστικά στην Ανατολή
- Τα σιροπιαστά στις ” Αγνοστιμιές” έχουν ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό άρωμα εσπεριδοειδών
- Το φύλλο τους είναι απολαυστικά τραγανό
- Σερβίρονται με αρωματική κανέλα
Αλλά το πιο σημαντικό και το μυστικό της επιτυχίας, είναι στο φρέσκο βούτυρο γάλακτος που χρησιμοποιούν ,οικογενειακό προϊόν που παράγεται στην Γαλακτοκομική – Τυροκομική μονάδα ΑΦΟΙ ΔΕΔΕΜΠΙΛΗ Α.Ε. στο Γαλατάκι Κορινθίας!
Για του λόγου το αληθές μία επίσκεψη θα πείσει και τον πιο δύσπιστο καλοφαγά!
Λουτρά Ωραίας Ελένης
τηλ 27410-34958