Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Θράψαλα γεμιστά με φέτα

Θράψαλα  γεμιστά με φέτα

Tα θράψαλα γεμιστά,  τα  έμαθα σε ένα ταβερνάκι στα Ίσθμια που πηγαίναμε πολύ παλιά οικογενειακώς . Ήταν μία υπέροχη συνταγή που άρεσε σε μικρούς και μεγάλους και ο ιδιοκτήτης με αγάπη μου την προσέφερε. Αν μάλιστα μπορείτε να τ΄ απολαύσετε ψημένα στα κάρβουνα, είστε πολύ τυχεροί!!!

Χρειαζόμαστε
Καλαμάρια ή θράψαλα (κατά προτίμηση μεγαλούτσικα)
Τυρί φέτα
Κόκκινη πιπεριά
δυόσμο
Ντομάτα
Μουστάρδα
Λάδι, πιπέρι
2 σφηνάκια τσίπουρο ή ούζο

Κουκουνάρι 2 κουταλιές της σούπας

 

 

1Οπωροπωλεία  – Υχθυοπωλεία… Τα καλύτερα της Κορίνθου 

Κατασκευή

Κόβουμε τη ντομάτα, και την πιπεριά σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε μία λεκάνη με την τριμμένη φέτα, το τσίπουρο,ή το ούζο , την μουστάρδα, το λάδι ,το κουκουνάρι και το πιπέρι.

 

Πλένουμε τα καλαμάρια καθαρίζοντας το εσωτερικό τους πολύ καλά. Με ένα κουτάλι τα γεμίζουμε με προσοχή όχι περισσότερο από τα ¾ τους, γιατί θα μας ανοίξουν και θα χυθεί η γέμιση όπως σε ένα από τα δικά μου.
Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και ψήνουμε στο φούρνο για μισή με ¾ της ώρας.Λίγο πριν σερβίρουμε μπορούμε να τα βάλουμε στο γκριλ για λίγο, έτσι ώστε να αποκτήσουν το «χρωματάκι» τους , πασπαλιζοντας με λιγο κουκουνάρι.
Αν περισσέψει γέμιση μπορούμε να τη βάλουμε σε μία λαδόκολλα με τα μουστάκια και τις ουρές, αλλά την ανοίγουμε με προσοχή, γιατί τα μαλάκια βγάζουν πολλά υγρά.
Καλή όρεξη!!

 

About Μαρία Νικολοπούλου