Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Θρίλερ με τον Ερντογάν: Επέστρεψε στη Τουρκία αντί να ταξιδέψει στη Γλασκώβη και τη σύνοδο του ΟΗΕ

Θρίλερ με τον Ερντογάν: Επέστρεψε στη Τουρκία αντί να ταξιδέψει στη Γλασκώβη και τη σύνοδο του ΟΗΕ
Νέα ερωτήματα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τροφοδότησε η επιστροφή του στην Τουρκία αντί για το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκώβη
AP PHOTO

Νέα ερωτήματα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τροφοδότησε η επιστροφή του στην Τουρκία αντί για το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκώβη

Στην Τουρκία επέστρεψε αεροπορικώς το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψει στη Γλασκώβη για τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα.

Την είδηση μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu με την τουρκική προεδρία να μην δίνει καμία επίσημη εξήγηση για την απρόσμενη επιστροφή του Ερντογάν.

Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, είπε πως υπήρχαν προβλήματα με το πρωτόκολλο όσον αφορά τη συμμετοχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο χωρίς, ωστόσο, να δώσει καμία άλλη λεπτομέρεια.

Λίγες ώρες νωρίτερα, πάντως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου μετά το τέλος των εργασιών του G20 της Ρώμης τονίζοντας ότι μεταξύ των άλλων είχε διμερείς συναντήσεις με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε ειδική αναφορά στην συνομιλία του με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν λέγοντας ότι συζήτησαν για την Λιβύη και την διεθνή διάσκεψη που ετοιμάζεται να οργανώσει το Παρίσι στις 12 Νοεμβρίου. Στη συνάντηση, παράλληλα, συζητήθηκε και η κατάσταση στο Αφγανιστάν και την Συρία. «Εκφράσαμε και την ανησυχία μας για την πώληση των όπλων στην Ελλάδα. Μιλήσαμε ανοικτά, με μια ευρεία ατζέντα» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος εξάλλου στη διμερή του συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε: «Μετά τις σημερινές συζητήσεις, θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα. Ιδίως σε ό,τι αφορά την αμυντική βιομηχανία και στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών των δυο χωρών μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Μαρία Νικολοπούλου