Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κέτσαπ σπιτική έτοιμη σε 15 λεπτά

Κέτσαπ σπιτική έτοιμη σε 15 λεπτά

Η πιο εύκολη και γρήγορη σάλτσα κέτσαπ που υπάρχει. Χωρίς καθόλου φασαρία, αφού χρησιμοποιούμε έτοιμη σάλτσα, έχουμε σε χρόνο ρεκόρ την πιο απολαυστική κέτσαπ, με τα υλικά που προτιμάμε και ελάχιστη ζάχαρη. Βεβαίως γίνεται και με φρέσκες ντομάτες, μόνο που θα χρειαστούμε τουλάχιστον μιάμιση ώρα περισσότερο για να την τελειώσουμε.

vegetables-1584999_960_720

Είδη τροφίμων στην Κόρινθο, με ένα τηλέφωνο στο σπίτι σας

 

Σάλτσα κέτσαπ με έτοιμο χυμό ντομάτας

Υλικά

• 1½ κιλό χυμό ή πολτό ντομάτας
• 1 κρεμμύδι κομμένο στα δύο ή στα τέσσερα
• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
• 1 μεγάλο ξύλο κανέλλας
• 1 – 2 γαρύφαλλα
• 3 – 4 κόκκους μαύρο πιπέρι
• 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
• 2 – 3 κουτ. σούπας μέλι
• 2 κουτ. σούπας ξύδι
• 2 κουτ. γλυκού κοφτά αλάτι
• ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε μια φαρδιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το χυμό ή τον πολτό ντομάτας, τη ζάχαρη και το κρεμμύδι.
Κέτσαπ σπιτική έτοιμη σε 15 λεπτά – από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κέτσαπ σπιτική έτοιμη σε 15 λεπτά – από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Δένουμε τα σκόρδα, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και τη δάφνη σ’ ένα τούλι και τα τοποθετούμε μέσα στη ντομάτα.
Δείτε κι αυτό: Σπιτικός Ντοματοπελτές ή Πάστα ντομάτας
Βράζουμε τη σάλτσα για 15′- 20′ ανακατεύοντας μέχρις να εξατμιστούν τα υγρά που έχει ο χυμός της ντομάτας και να γίνει παχύρρευστος.
Κέτσαπ σπιτική έτοιμη σε 15 λεπτά – από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κέτσαπ σπιτική έτοιμη σε 15 λεπτά – από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν κοντεύει να γίνει η κέτσαπ, προσθέτουμε το μέλι, το ξύδι και το αλάτι, κι ανακατεύουμε, συνεχίζοντας το βράσιμο για 3′- 4′ ακόμη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε το σακουλάκι με τα αρωματικά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τοποθετούμε την κέτσαπ σε αποστειρωμένα και στεγνά βάζα ή μπουκάλια.

Για να είμαστε πιο σίγουροι ότι η κέτσαπ μας θα διατηρηθεί αρκετό καιρό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει την επιφάνεια της σάλτσας.

Όταν τα βάζα ή τα μπουκάλια κρυώσουν τελείως, τα τοποθετούμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος εκτός ψυγείου. Αφού τ’ ανοίξουμε τα διατηρούμε στο ψυγείο.

About Μαρία Νικολοπούλου