Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Καιρός – Επιμένει το καλοκαίρι και στην Κορινθία – Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν «36άρια»

Καιρός – Επιμένει το καλοκαίρι και στην  Κορινθία – Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν «36άρια»

Μικρή αλλά αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας θα παρατηρηθεί τις επόμενες μέρες, με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο.

Ο καιρός αύριο Παρασκευή θα παραμείνει καλός με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο.
Μοναδική εξαίρεση οι περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας όπου θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 21 ως 32 βαθμούς Κελσίου, νοτιάδες ως 4 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Από 22- 30 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη, νοτιάδες ως 5 μποφόρ στην περιοχή του Θερμαϊκού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

Στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 33 βαθμούς

Στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 35

Στην Ήπειρο από 12 έως 32 βαθμούς

Στη Θεσσαλία από 13 έως 36

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 34

Στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 33 βαθμούς

Στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 30-32

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, στο Ιόνιο από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα από διάφορες διευθύνσεις έως 2-3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και στροφή τους σε δυτικούς μετά τις απογευματινές ώρες, με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ στα δυτικότερα τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς.

Αναλυτικά ο καιρός στην Κόρινθο

Αυτό το γράφημα δείχνει τη μετεωρολογική τάση 14 ημερών για την τοποθεσία Κόρινθος (Πελοπόννησος, Ελληνική Δημοκρατία) με σύμβολα καθημερινού καιρού, ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες, όγκο κατακρήμνισης (υετού) και πιθανότητες.

  • Η απόκλιση είναι χρωματισμένη εντός του γραφήματος θερμοκρασίας. Όσο πιο έντονα είναι τα σκαμπανεβάσματα, τόσο πιο αβέβαιη θα είναι η πρόγνωση. Η έντονη γραμμή αντιπροσωπεύει την πιο πιθανή τάση.
  • Η απόκλιση στην κατακρήμνιση (υετό) απεικονίζεται με „T“. Θα υπάρξουν αξιοσημείωτες αβεβαιότητες μετά από 6-10 ημέρες.
  • Η πρόγνωση δημιουργείται με „ensemble“ μοντέλα (δηλαδή με συνδυαστικό σύνολο προγνώσεων πολλαπλού δείγματος). Για την εκτίμηση της προβλεψιμότητας των προγνώσεων με μεγαλύτερη ακρίβεια, υπολογίζονται αρκετά “τρεξίματα” μοντέλου με εναλλασσόμενη παράμετρο εκκίνησης.

About Μαρία Νικολοπούλου