Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Καλαμαράκια ή θράψαλα στο φούρνο σαν τηγανητά. Υγιεινή λαχταριστή συνταγή που μυρίζει θάλασσα.

Καλαμαράκια ή θράψαλα στο φούρνο σαν τηγανητά. Υγιεινή λαχταριστή συνταγή που μυρίζει θάλασσα.

Ψάχνω τρόπους να τρώω ολα τα θαλασσινά χωρίς να τα τηγανιζω για πιο υγιεινά..και για πιο εύκολα.. αυτή η συνταγή πιστεύω ότι είναι αρκετά κοντά με τα τηγανιτά!

ΥΛΙΚΑ

 

ΙΧΘΥΟΠΟΛΙΣ (Λογοθέτης Ηρακλής Π.)

 

 

Καλαμαράκια ή θράψαλα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
Χυμός από ένα λεμόνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
Αλάτι
Ελαιόλαδο

 

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. – ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τα καλαμαράκια ή τα θράψαλα, αφού τα έχουμε πλύνει, καθαρίσει, κόψει και σουρώσει σε ένα τρυπητήρι.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλάτι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειάζεται για να αλευρωθούν όλα και τα ανακατεύουμε.

Ανακατεύουμε καλά και με τα χέρια τα ξεχωρίζουμε και τα τινάζουμε να φύγει το έξτρα αλεύρι.

Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα καλαμαράκια με απόσταση μεταξύ τους.

Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο στους 220C μέχρι να ροδίσουν.

ΤΟ ΓΡΙ ΓΡΙ ΤΟΥ ΛΟΝΤΡΑ – (Γιώργος Λόντρας)

 

 

Καλή όρεξη!

About Μαρία Νικολοπούλου