Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Καλεσμένη σε ρεβεγιόν: 9 συνταγές για να μην πας με άδεια χέρια

Καλεσμένη σε ρεβεγιόν: 9  συνταγές για να μην πας με άδεια χέρια

Ειδικά, τα γλυκά ή το κρασί είναι τα πιο συνηθισμένα δώρα που πηγαίνουμε, όταν είμαστε καλεσμένοι σε ένα τραπέζι. Σκεφτείτε, όμως, ότι όλοι οι καλεσμένοι έχουν την ίδια ιδέα κι έρχεται το σπίτι της οικοδέσποινας και μετατρέπεται σε ζαχαροπλαστείο ή κάβα.

Τι λέτε, λοιπόν, να κάνετε τη διαφορά και αντί για γλυκά, να μαγειρέψετε κι εσείς κάτι, που θα μπει στο μπουφέ; Να είστε σίγουρες ότι η φίλη σας, θα σας ευγνωμονεί, αφού έτσι θα την απαλλάξετε από επιπλέον κόπο. Προτού, όμως, φτιάξετε το πιάτο που θα προσφέρετε εκείνη τη βραδιά, συνεννοηθείτε με την οικοδέσποινα.

Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος … Για να ξέρεις τι τρως!

 

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Π.ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

Σας έχουμε ιδέες με εύκολες συνταγές, που ταιριάζουν σε ένα γιορτινό τραπέζι και σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους συνδαιτημόνες σας.

Χοιρινό με μέλι

. Με τα αρώματα των γαρύφαλλων και της κανέλας να κυριαρχούν. Μαλακό εσωτερικά, τραγανό και μελωμένο εξωτερικά μας βάζει στο εορταστικό κλίμα των ημερών.

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρομέρι μπούτι, πιασμένο με δίχτυ
  • 1 πράσο χοντροκομμένο
  • 3 καρότα ξεφλουδισμένα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κ. γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γ. κόλιανδρο σε σπόρους
  • 2 στικ κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ. γ. αλάτι
  • 20 γρ. γαρύφαλλα για γαρνίρισμα (προαιρετικό)

Για το γλάσο:

  • 85 γρ. μέλι
  • 70 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 35 γρ. μαυροδάφνη
  • 17 γρ. ξύδι λευκό
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής

Ρολό γεμιστής γαλοπούλας

Ρολό γεμιστής γαλοπούλας με crumble

Η γαλοπούλα αυτή σε ξαφνιάζει συνεχώς με τις ιδιαίτερες γεύσεις της. Το μοναδικό της ψήσιμο μέσα σε μεμβράνη στον ατμό, κρατώντας τα ζουμιά της κατά το ψήσιμο, τη κάνει ζουμερή καταπολεμώντας το μόνιμο πρόβλημα του πουλερικού.

Η γέμιση με το λουκάνικο προσθέτει τη λιπαρότητα που χρειάζεται το λευκό κρέας και τα κρεμμύδια τη γλυκαίνουν παρέα με τις σταφίδες ενώ το θρυμματισμένο ψωμί και το καβουρδισμένο κουκουνάρι δίνουν υφή σ’ αυτή.

Η γλυκόξινη σάλτσα από πάνω της δίνει την γεύση της και το crumble συμπληρώνει την γιορτινή γαλοπούλα.

Υλικά

  • 1 κιλό γαλοπούλα στήθος ανοιγμένη για ρολό
  • 400 ml βραστό νερό
  • σχοινί βαμβακερό για το δέσιμο
  • μεμβράνη τροφίμων για το τύλιγμα

Γέμιση:

  • 100 γρ. γέμιση χωριάτικου λουκάνικου
  • 70 γρ. κρεμμύδια κομμένα και σοταρισμένα σε ελαιόλαδο, κρύα
  • 25 γρ. ψωμί θρυμματισμένο
  • 20 γρ. σταφίδες βρεγμένες με νερό ή μπράντυ
  • 1 κ. γ. φασκόμηλο φρέσκο ή ξερό
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • ½ κ. γ. μαύρο πιπέρι
  • ½ κ. γ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

Σάλτσα επικάλυψης:

  • 5 – 6 50 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα, σε κομμάτια
  • 1 ξινόμηλο τριμμένο
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. ξύδι

Crumble επικάλυψης:

  • 50 γρ. χοιρινή πανσέτα σοταρισμένη
  • 50 γρ. φρυγανιά τεμαχισμένη
  • 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 25 γρ. σταφίδες σε νερό ή μπράντυ
  • 1 κ. σ. θυμάρι
  • φλούδα πορτοκαλιού τριμμένη
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής

Κις λορέν

kis loren

Μία συνταγή για… φίλημα. Εύκολη και νόστιμη.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

25 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 φλ. τσαγιού [180 γρ.] τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι [50 γρ.] που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 φλ. τσαγιού [375 ml] γάλα
4 αβγά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής

Πιτσάκια σε 10 λεπτά

pitsakia

Αυτή η συνταγή θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες. Και δεν θα κουραστείτε καθόλου, αφού αυτά τα πιτσάκια είναι έτοιμα, μόλις σε 10 λεπτά!

ΥΛΙΚΑ (για 10 μερίδες)

10 πιτάκια μικρά
4 ντομάτες (κομμένες σε ροδέλες)
5 φέτες τυρί
5 φέτες γαλοπούλα ή ό,τι άλλο αλαντικό θέλετε
Ρίγανη

Για τη σάλτσα:
1 κ.σ πελτές ντομάτα
1 ντομάτα
½ κρεμμύδι
3 κ.σ λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Δείτε εδώ την εκτέλεση

Κεφτεδάκια κοτόπουλο με pesto βασιλικού

keftedakia 2

Επειδή στο ρεβεγιόν θα υπάρχουν και παιδάκια, να είστε σίγουρες ότι αυτά τα κεφτεδάκια θα τα τιμήσουν δεόντως. Γρήγορα και νόστιμα, γιορτινός μπουφές, χωρίς κεφτεδάκια δεν γίνεται.

Υλικά

1 στήθος κοτόπουλο (ζητήστε να σας το κάνουν κιμά)
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 καρότο
1 κούπα τριμμένο κολοκυθάκι
3 κ.τ.σ pesto βασιλικού
1/2 κ.τ.γ αλάτι
1 κ.τ.σ ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση εδώ

Γλυκιά τάρτα από κολοκύθα

tarta glikias kolokithas 5

Η πιο νόστιμη και γευστική τάρτα γλυκιά κολοκύθας, δια χειρός Mamatsita! Θα ενθουσιάσει τους πάντες.

Υλικά

Για τη βάση
220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
½ κ γλ αλάτι
2 κρόκους αυγών
3 κ σ κρύο νερό
Για τη γέμιση
600 γρ πουρέ κολοκύθας
1 κουτί ζαχαρούχο
2 αυγά
1 κ γλ κανέλα
1/2 κ γλ μοσχοκάρυδο
1/2 κ γλ αλάτι
1 πρέζα γαρύφαλλο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Δείτε την εκτέλεση εδώ

Μήπως προτιμάτε σαλάτα;

salates dentro

Αν, πάλι, σκέφτεστε να πάτε μία σαλάτα ή ένα πιάτο αλλαντικών, σας έχουμε απίθανες ιδέες για το στήσιμό τους, εμπνευσμένες από το πνεύμα των Χριστουγέννων. Δεντράκια, αστέρια, χιονάνθρωποι, μοναδικές κι εύκολες ιδέες, που θα «κλέψουν» την παράσταση στο μπουφέ του ρεβεγιόν.

Δείτε εδώ τις απίθανες ιδέες

Πιγκουινάκια για ορεκτικό!

pinguinakia

Μαύρες ελιές, καρότα, τυρί κρέμα και να είστε σίγουρες ότι θα κερδίσετε τα εύσημα της βραδιάς για τη φαντασία σας. Γιατί απλά, με τα παραπάνω υλικά, θα φτιάξετε μικρά απίθανα πιγκουινάκια για ορεκτικό, που θα στολίσουν το τραπέζι του ρεβεγιόν και θα είναι τόσο όμορφα, που δεν θα θέλουν να τα φάνε.

Τι θα χρειαστείτε
18 μαύρες ελιές γίγαντες χωρίς κουκούτσι (Θα τις βρείτε ως jumbo olives ή ελιές για ήρωες)
1 πακέτο τυρί κρέμα μαλακό
18 μαύρες μικρές ελιές
1 καρότο

Δείτε εδώ τον τρόπο που θα τα φτιάξετε

Παραδοσιακές δίπλες

diples

Αν, όμως, θέλετε να πάτε γλυκό, μπορείτε να ξεφύγετε από τις κλασικές επιλογές και να φτιάξετε τις παραδοσιακές δίπλες. Σας έχουμε εύκολη συνταγή, για νόστιμες δίπλες, με εγγυημένη την επιτυχία, δια χειρός Γιώργου Γεράρδου

Υλικά

Για τις δίπλες
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αβγά
2κς τσίπουρο, ούζο ή νερό
1κς ζάχαρη
1κς ελαιόλαδο
1κγ κανέλα
½ κγ αλάτι
100γρ καρύδια σπασμένα
Αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι
1 κρασοπότηρο νερό
1 κρασοπότηρο μέλι
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
5-6 γαρύφαλλα

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου