Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Καλοκαίρι Κορονοϊός: Οδηγίες διακοπών 2020

Καλοκαίρι Κορονοϊός: Οδηγίες διακοπών 2020

Καλοκαίρι Κορονοϊός: Πάνω απ’ όλα ψυχραιμία. Ας εννοήσουμε ότι η κατάσταση πορεύεται μέρα με τη μέρα, οπότε το καλοκαίρι αυτό θα έχει ιδιαιτερότητες. Οπότε μην πάμε με μεγάλες απαιτήσεις.
Τα καλά νέα είναι ότι:
1. Η ζέστη δεν είναι σύμμαχος του κορονοϊού. 
Ελπίδες ότι φως του ήλιου, ζέστη και υγρασία περιορίζουν τον κορονοϊό έδωσε έρευνα στις ΗΠΑ.
2. Το μπάνιο στο θαλασσινό νερό ή στην πισίνα η οποία χλωριώνεται είναι ασφαλές. Επίσης, η καυτή άμμος ή οποιοδήποτε παγκάκι, δεν είναι αυτά που θα μεταδώσουν τον ιό για δύο λόγους:

  • στους 35 βαθμούς κελσίου ζει μόνο τρία λεπτά
  • η κύρια και βασική οδός μετάδοσης του ιού είναι η αναπνευστική

Μετά αρχίζουν τα ερωτήματα, όχι μόνο για τους λουόμενους αλλά και για τις οργανωμένες παραλίες, τις ταβέρνες και τα μπαρ. Στις παραλίες θα ισχύουν περιοριστικά μέτρα; Στις ταβέρνες τι θα ισχύει; Στα οργανωμένα κάμπινγκ; Το βέβαιο είναι ότι καλοκαίρι του 2020 δεν θα μοιάζει σε καμία των περιπτώσεων με το περσινό. Δεν θα δούμε εικόνες στις παραλίες σαν αυτές που έχουμε συνηθίσει με τον κόσμο να κάνει μπάνιο ο ένας δίπλα στον άλλο, ούτε να στριμώχνεται στα ταβερνάκια και στα στενά σοκάκια των κοσμικών νησιών.


Σίγουρα η βραδινή έξοδος των διακοπών δεν θα μοιάζει με τις περσινές, θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις

Οι μάσκες, τα γάντια και τα αντισηπτικά θα βρίσκονται παρέα με τα τα αντηλιακά, τις ομπρέλες τις ξαπλώστρες και τις μπύρες, αφού όπως λένε οι ειδικοί σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις των δύο μέτρων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στις οργανωμένες παραλίες οι ξαπλώστρες θα έχουν απόσταση η μία από την άλλη και σε καμία περίπτωση στα εστιατόρια δεν θα είναι «ο ένας δίπλα στον άλλον». Αυτό πρακτικά για τα εστιατόρια είναι σοβαρό οικονομικό ζήτημα.

Όπως έχει πει ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικός στις λοιμώξεις, Παύλος ΝικολαΐδηΠερισσότερο είναι η διαδικασία, όχι το μπάνιο δηλαδή σε οποιοδήποτε μέρος. Οι συνθήκες συγχρωτισμού, για παράδειγμα, αν υπάρχουν 20 ξαπλώστρες σε 10 τετραγωνικά μέτρα, ο κίνδυνος είναι λογικό να αυξάνεται από τον συνωστισμό, όπως ακριβώς δηλαδή αναφέρουμε και από την αρχή της πανδημίας». (πηγή: newsbomb)

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται αυτή τη στιγμή και οι δήμοι, αφού ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και πρέπει να γνωρίζουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να οργανώσουν τις παραλίες. Το δια ταύτα είναι ότι θα κάνουμε διακοπές, απλά θα είναι διαφορετικές. Δηλαδή θα πρέπει να τις κάνουμε με ασφάλεια.

Θα ισχύουν όλα τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, δεν θα συνωστιζόμαστε, θα φροντίζουμε να κάνουμε απολύμανση των χεριών και γενικά θα φερόμαστε έξυπνα για να μην έχουμε διασπορά κατά τη διάρκεια των διακοπών μας. Εξ άλλου μαζικός τουρισμός από το εξωτερικό δεν θα υπάρξει εξ αντικειμένου. Οπότε οι δημόσιοι τουριστικοί χώροι θα είναι εκ των πραγμάτων πιο άνετοι.

About Μαρία Νικολοπούλου