Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ..

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ..
Είναι τα πιο ωραία μπιφτέκια που έχω δοκιμάσει. Αφράτα και πάνω από όλα με λίγες θερμίδες…

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ..

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

ΥΛΙΚΑ
  • 500γρ άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς ή κιμάς κοτόπουλο – γαλοπούλας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 1 αυγό
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκύθια
  • 1 πιπεριά
  • 2 φλ.καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ντομάτες τριμμένες
  • 2 κ.σ. τριμμένο λάιτ τυράκι

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Π.ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

 

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά -αλάτι – πιπέρι – τον μισό μαιντανό – αυγό – το 1 κρεμμύδι τριμμένο – 1 σκελίδα σκόρδο και ζυμώνουμε πολύ καλά..αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο
Σε άλλο μπολ κόβουμε χοντρές ροδέλες  την μελιτζάνα – τα κολοκυθάκια – την πιπεριά – το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο και τον υπόλοιπο μαιντανό
Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι και το 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά 
Παίρνουμε ενα ταψάκι και πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια..
Βάζουμε 1 μπιφτεκάκι – 1 ροδέλα μελιτζάνα – 1 ροδέλα κολοκυθάκι – 1 πιπεριά  κάνοντας το μπιφτεκάκι σαν σάντουιτς!!!
Ετσι συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλος ο κιμάς και όλα τα λαχανικά μας …
Ρίχνουμε απο πάνω την τριμμένη ντομάτα – το 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το υπόλοιπο 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο..
Σκεπάζουμε το ταψάκι μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190 για 45 λεπτά
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ρίχνουμε απο πάνω το τυράκι και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα
Ενα υπέροχο καλοκαιρινό φαγάκι που συνδυάζει μπιφτέκια με λαχανικά ( σαν μπριάμ) 

 ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ..!!!

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου