Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Καλοκαιρινό γλυκό με ανανά και ινδοκάρυδο!

Καλοκαιρινό γλυκό με ανανά και ινδοκάρυδο!

Η καλύτερη και πιο δροσιστική πρόταση για το καλοκαίρι!

ΥΛΙΚΑ
Υλικά:
Μια κονσέρβα ανανά
Για για το μπισκότο:
Bούτυρο αγελάδος
100 γρ.
Aυγό
Ένα μεσαίο
Άχνη ζάχαρη
100 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ.
Ινδοκάρυδο
100 γρ.
Για την κρέμα:
Τύρι κρέμα
400 γρ.
Κρέμα γάλακτος
400 ml
Άχνη ζάχαρη
100 γρ.
Για την σαντιγί:
Κρέμα γάλακτος
500 ml
Ζάχαρη άχνη
100 γρ.
Ξύσμα από λεμόνι
1

Εκτέλεση για το μπισκότο καρύδας:

Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν καλά. Έπειτα προσθέτουμε το αυγό που πριν έχουμε χτυπήσει και στη συνέχεια προσθέτουμε και και τα υπόλοιπα υλικά μας συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σε ένα ταψάκι βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα και σε πάχος περίπου ενός εκατοστού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 12 λεπτά.

Εκτέλεση για την κρέμα:

Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Έπειτα αλλάζουμε το φτερό με το σύρμα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.

Εκτέλεση για την σαντιγί:

Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.

Στήσιμο γλυκού:

Σε μικρά μπολ ή ποτήρια αρχικά τοποθετούμε μια στρώση από την κρέμα μας. Έπειτα από πάνω σπάμε τρίμματα από το μπισκότο και κομμάτια από τον ανανά μας που πριν έχουμε στραγγίξει καλά και συνεχίζουμε με μια ακόμη στρώση κρέμας. Τέλος γαρνίρουμε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για τελευταία στρώση και με ότι σχέδιο θέλουμε την σαντιγί μας και προαιρετικά διακοσμούμε τα γλυκό μας με μικρά κομμάτια μπισκότου και ανανά πάνω από την σαντιγί.

Δείτε το βίντεο εδώ:

 

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου