Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα

Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα
Τα κανελόνια είναι έτοιμα για απόλαυση!Τα κανελόνια με το σπανάκι και την ρικότα είναι φαγητό σκέτη γλύκα (κυριολεκτικά) λόγω του ίδιου του σπανακιού και της ρικότας, με πλούσια γεύση γκρατιναρισμένου τυριού (η παρμεζάνα είναι από τα τυριά που αναδεικνύονται ψημένα) αλλά και με την γεμάτη μυρωδιά του φρέσκου βουτύρου και του φρέσκου γάλακτος, καθώς η μπεσαμέλ οφείλει να είναι άφθονη. Δεν είναι ούτε από τα πιο γρήγορα φαγητά που μπορεί κάποιος να φτιάξει (τουλάχιστον για κάθε μέρα) ούτε από τα πιο ελαφρά (όχι, δεν κάνει για δίαιτα!). Σίγουρα όμως αξίζει ο κόπος, μια στις τόσες ή με αφορμή κάποια περίσταση, που να δικαιολογεί και την φασαρία. Εναλλακτικά μπορώ να ετοιμάσω τις κρέπες με σπανάκι, ρικότα και κόκκινη σάλτσα!
Οδηγίες Παρασκευής:
Αχνίζω το κρεμμύδι με λίγο νερό για 10’ (με κλειστό καπάκι) μέχρι να μαλακώσει και να ψηθεί. Στην συνέχεια ανοίγω το καπάκι, προσθέτω το κατεψυγμένο σπανάκι και συνεχίζω το άχνισμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Στο τέλος προσθέτω την ρικότα και την παρμεζάνα και ψήνω για 1-2’, σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά. Αλατοπιπερώνω την γέμιση και την αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζω την γέμιση.
Αμέσως μετά ετοιμάζω την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις παραπάνω αναλογίες και με τον τρόπο που περιγράφεται σε παλαιότερη ανάρτηση. Στο τέλος προσθέτω το μοσχοκάρυδο και την παρμεζάνα.
Η μπεσαμέλ ετοιμάζεται.
Όταν πια όλα είναι έτοιμα γεμίζω τα κανελόνια. Για τους αρχάριους και μη, ορίστε και ένα-δύο ενδιαφέρουσες ιδέες για το πώς να γεμίσει κανείς τα κανελόνια εύκολα και γρήγορα.
Ξεκινάω λαδώνοντας το pyrex, στην συνέχεια τοποθετώ την μισή ποσότητα της μπεσαμέλ και την απλώνω να πάει παντού.
Βάζω λίγο λάδι στο pyrex.Η μισή μπεσαμέλ στρώνεται από κάτω.

Γεμίζω τα κανελόνια ένα-ένα και τα αραδιάζω πάνω από την μπεσαμέλ στο pyrex.

Ετοιμάζω τα κανελόνια με την γέμιση.

Αφού τελειώσω με όλα τα κανελόνια, ρίχνω και την υπόλοιπη μπεσαμέλ από πάνω και πασπαλίζω με λίγη παρμεζάνα.

Η υπόλοιπη μπεσαμέλ πάει πάνω από τα γεμισμένα κανελόνια.Λίγη παρμεζάνα από πάνω.
Βάζω τα κανελόνια με το σπανάκι και την ρικότα στον φούρνο στους 190°C (αντίσταση) για 45’ μέχρι να αποκτήσουν μια ωραία κρούστα.
Τα κανελόνια μπαίνουν στον φούρνο.Τα κανελόνια με ρικότα και σπανάκι είναι έτοιμα!
Τα κανελόνια τρώγονται καλύτερα 15’ αφού βγουν από τον φούρνο, όσο ακόμα δηλαδή η κρέμα και τα τυριά είναι ζεστά και αναδύουν τις μυρωδιές τους. Φυσικά, τρώγονται και την επομένη, απλά όταν το φαγητό αυτό δεν είναι ζεστό δεν είναι το ίδιο εύγευστο.
Τα κανελόνια είναι έτοιμα για απόλαυση!
Καλοφάγωτα!

About Μαρία Νικολοπούλου