Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κλειστά μαγαζιά και τα Χριστούγεννα θέλουν οι λοιμωξιολόγοι – Μύλος με το άνοιγμα των κομμωτηρίων

Κλειστά μαγαζιά και τα Χριστούγεννα θέλουν οι λοιμωξιολόγοι – Μύλος με το άνοιγμα των κομμωτηρίων

Να μην ανοίξει το λιανεμπόριο προ των εορτών των Χριστουγέννων εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν αυτή την ώρα. Προτείνουν να ανοίξουν μόνο -και αυτό για κάποιες μέρες- τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία. Τις αποφάσεις ωστόσο θα λάβει η κυβέρνηση που θα κάνει σύντομα και τις σχετικές ανακοινώσεις.

Οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν τη λειτουργία της αγοράς με τον κίνδυνο του συνωστισμού να ελλοχεύει και προκρίνουν ως ασφαλές αυτή τη στιγμή να μην ανοίξουν τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου.

Έτσι, η επαναφορά του λιανεμπορίου μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο, ωστόσο φαίνεται πως οι αποφάσεις για τα κομμωτήρια έχουν «κλειδώσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες έως τη Δευτέρα τα κομμωτήρια θα ανοίξουν τις πόρτες τους για τους πελάτες τους.

Η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού και με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Όπως αναφέρει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ήρθε σε επικοινωνία για το συγκεκριμένο θέμα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών «στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Διαψεύδει το ΕΕΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Διαψεύδει το επαγγελματικό επιμελητήριο Αθηνών, για άνοιγμα των κομμωτηρίων ο Αδωνις Γεωργιάδης, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση οτι θα ανοίξουν το Σαββατοκύριακο.

Θα ανοίξουν ή οχι τελικά τα κομμωτήρια; Αυτό είναι ένα ερώτημα που φαίνεται πως δεν θα απαντηθεί σήμερα, καθώς ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση, με τους κομμωτές και τους επιχειρηματίες, να αγωνιούν για ακόμη μια φορά, καθώς όπως φαίνεται οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν αύριο, όταν και θα γίνουν οι ανακοινώσεις.

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει κάνει μια ανακοίνωση αλλά κακώς έκανε ανακοίνωση. Δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο του Alpha, και παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν, το πιθανότερο, αύριο (11.12.2020).

«Κανένας υπουργός Ανάπτυξης δεν θα ήθελε να είναι στη θέση μου. Εδώ διανύουμε μία παγκόσμια συμφορά και σε αυτή την παγκόσμια συμφορά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Εάν έχει μία εθνική καταστροφή σε επίπεδο χιλιάδων νεκρών αυτό επηρεάζει την αγορά ούτως ή άλλως. Το δίλημμα είναι να δεις πως προστατεύοντας στο μέτρο του εφικτού τη δημόσια υγεία να αφήσεις και κάποιου είδους διέξοδο στην οικονομία», πρόσθεσε επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πώς θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

About Μαρία Νικολοπούλου