Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κοκκινιστά μανιτάρια με ρύζι

Κοκκινιστά μανιτάρια με  ρύζι

Όλη η νοστιμιά σε ένα πιάτο! Ασπρομανίταρα σε φέτες με πιπεριά, κρεμμυδάκια και λίγο κόκκινο κρασί συνθέτουν μια πολυπρόσωπη λιχουδιά που από συνοδευτικό γίνεται ορεκτικό κι από ορεκτικό γίνεται κυρίως πιάτο αρκεί να υπάρχει λίγο ζυμωτό ψωμί μια που είναι ιδανικό για …βουτιές!!

Μανιτάρια κοκκινιστά και μεθυσμένα
Ιδανικό για όσους λατρεύουν τα μανιτάρια! Απολαυστικό για όσους απλά τα αγαπούν και προκλητικό για δοκιμές για όσους δεν έχουν αποφασίσει αν τα θέλουν ή όχι στην διατροφή τους! Χορταστικό γεύμα λαχανικών, ιδανικό για νηστεία ή χορτοφαγία με όλη τη νοστιμιά της ελληνικής γης.

Αξίζει να το δοκιμάσετε αν δεν τo έχετε ήδη βάλει στο τραπέζι σας.

Μανιτάρια κοκκινιστά και μεθυσμένα

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες

  • 600 γρ. ασπρομανίταρα, σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (ή 3-4 ντομάτες πολτοποιημένες)
  • 150 ml κόκκινο κρασί ημίγλυκο (κατά προτίμηση)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1-2 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μανιτάρια κοκκινιστά και μεθυσμένα

    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

    • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια.
    • Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 1-2 λεπτά.
    • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    • Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και 200 ml ζεστό νερό.
    • Προσθέτουμε την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, την ζάχαρη και τον βασιλικό.
    • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά του και πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
    • Αποσύρουμε από την φωτιά, εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, και απολαμβάνουμε το πιάτο σαν συνοδευτικό σε ψητό κοτόπουλο, σαν σάλτσα με ρύζι ή μακαρόνια, σαν ορεκτικό αλλά και σκέτο σαν κυρίως πιάτο συνοδευμένο με φρέσκο, ζυμωτό ψωμί.
    • ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

    • ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
      1. 350 γρ. ρύζι
      2. 250 γρ. ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά
      3. 1 κουταλιά σπιτικό ζωμό κότας/λαχανικών ή 1 κύβο (διαλυμένο σε 50 γρ. ζεστό νερό)
      4. 1300 γρ. νερό νερό
      5. 55 γρ. βούτυρο
      6. 100 γρ. κρεμμύδι
      7. 1/4 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
    • Κατασκευή 
      1. Βήμα 1
        Τοποθετείστε το καλαθάκι μέσα στον κάδο. Ρίξτε στο καλαθάκι 350 γρ. ρύζι, 1300 γρ. νερό, τον ζωμό (διαλυμένο με 50 γρ. ζεστό νερό μέσα στην μεζούρα), 1/4 κουταλάκι αλάτι και ανακατέψτε με την βοήθεια της σπάτουλας. Προσθέστε τα 250 γρ. ανάμεικτα λαχανικά. Τοποθετήστε το καπάκι και την μεζούρα στη θέση τους και μαγειρέψτε για 25 λεπτά, θερμοκρασία VAROMA.
        Βήμα 2
        Αδειάστε το ρύζι και τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε 30 γρ. από το ζεστό νερό του κάδο και ανακατέψτε ελαφρώς με τη βοήθεια της σπάτουλας και αφήστε στην άκρη.
        Βήμα 3
        Αδειάστε από τον κάδο το νερό και χωρίς να πλύνετε τον κάδο, προσθέστε 40 γρ. βούτυρο. Λιώστε τον βούτυρο για 1 λεπτό, 100 βαθμούς και ταχύτητα 1
        Βήμα 4
        Πρόσθέστε 100 γρ. κρεμμύδι και αλέστε για 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5.
        Βήμα 5
        Σοτάρετε το κρεμμύδι για 7 λεπτά, 120 βαθμούς και ταχύτητα 1.
        • 7 λεπτ.
        • 120 o C
        • 1
        Βήμα 6
        Ρίξτε το σοταρισμένο κρεμμύδι στο ρύζι.
        Βήμα 7
        Προσθέστε επιπλέον 15 γρ. βούτυρο στον κάδο και λιώστε για 1 λεπτό στους 70 βαθμούς.
        • 1 λεπτ.
        • 70 o C
        • 1
        Βήμα 8
        Ρίξτε το βούτυρο στο ρύζι και ανακατέψτε καλά με την βοήθεια της σπάτουλας. Στην συνέχεια λαδώστε μια μεγάλη φόρμα ζελέ και ρίξτε μέσα το ρύζι. Μ’ενα κουτάλι της σούπας πιέστε το ρύζι γύρω γύρω της φόρμας. Αφήστε για περίπου 10 λεπτά και ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντας προσεκτικά σε μία πιατέλλα. Σερβίρετε αμέσως.
        ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

        Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρύζι της επιλογής σας λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορεί να διαφέρει ο χρόνος ψησίματος αναλόγως με το είδος, επωνημία και ποιότητα. Καλό θα ήταν να δοκίμασετε το ρύζι στο τέλος χρόνου για να βεβαιωθείται ότι έχει ψηθεί όπως εσείς το προτιμάτε.

About Μαρία Νικολοπούλου