Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

webkorinthos.κοκοραςjpg

Εαν θέλετε ένα νόστιμο γεύμα για το Σαββατιάτικο τραπέζι, δοκιμάστε τον κόκορα κρασάτο.

Εδώ θα δούμε μια σχετικά εύκολη συνταγή με φέτα. Αν τον συνοδεψετε με βραστά λαχανικά και κους κους, θα είναι πεντανόστιμο  και θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους. Εναλλακτικά, μπορείτε να τον συνοδέψετε με πατάτες τηγανιτές κομμένες με τα χεράκια σας.

ΥΛΙΚΑ:

1 κόκορας κομμένος σε μερίδες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

Πατάτες για τηγάνισμα(αν θέλετε)

Λαχανικά για βράσιμο (καρότο, μπρόκολο αν θέλετε)

Κους κους

1 ποτήρι κρασιού χυμό λεμόνι

Μισό κιλό φέτα τριμμένη

1 ποτήρι νερού λευκό κρασί

2 κουταλάκια ρίγανη

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει, σωτάρουμε το κρεμμύδι και τον κόκορα, που τον έχουμε κόψει σε μερίδες.

Αφήνουμε τον κόκορα να τηγανιστεί καλά μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές.

Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη.

Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί τελείως το κρασί.

Όταν είναι έτοιμος, σβήνουμε ξανά με το λεμόνι και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Μόλις ο κόκορας γίνει χλιαρός, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα.

Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε το φαγητό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φέτα.

Παράλληλα, τηγανίζουμε τις πατατούλες μας ή βράζουμε τα λαχανικά και το κους κους μας.  Εμείς προτιμάμε τον κρασάτο κόκκορα με λαχανικά και κους κους. Αλλά η επιλογή είναι δική σας.

Καλή σας όρεξη!

www.supersyntages.gr

ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΜΠΟΥΤΣΟΥΚΑΚΗΣ Ι.Σ.

 

About Μαρία Νικολοπούλου