Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου & ντοματοκεφτέδες …. Απλά υπέροχοι !

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου & ντοματοκεφτέδες  …. Απλά υπέροχοι !

 

Κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί, ακόμη και όσοι αποφεύγουν τα τηγανητά, εμείς  έχουμε εναλακτική ,πεντανόστιμη λύση .

Είναι ορεκτικό και συνοδεύει παγωμένο ουζάκι, τσίπουρο ή τσικουδιά.

Οι πρώτοι κολοκυθοκεφτέδες για φέτος από τα δικά μας κολοκύθια…..

1 κιλό κολοκύθια
2 κρεμμύδια ξερά
1 ντομάτα
2 αυγά
Λίγο δυόσμο
Λίγο μαϊντανό
100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
200 γραμμάρια φέτα
Μισή κούπα φρυγανιά
Μισή κούπα μπορεί και λίγο παραπάνω αλεύρι
Αλάτι πιπέρι ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο

Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους.
Τα αφήνουμε για καμιά ωρίτσα.
Κατόπιν τα στύβουμε πολύ καλά και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ΄΄ το κρεμμύδι τριμμένο μία ντομάτα σφιγμένη να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι τα μυρωδικά τα μπαχαρικά το τυρί λίγο αλάτι το αλεύρι με τη φρυγανιά.

Τα πλάθουμε πολύ καλά και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.
Λαδώνουμε τα δάχτυλα παίρνουμε ένα κομμάτι μείγμα το φτιάχνουμε κεφτεδάκια και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
Ψήνω στους 220 βαθμούς για μισή ωρίτσα!!!!

 

Υλικά

1 κ. σφιχτές κόκκινες ντομάτες πολύ καλά ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 φλ. φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ½  φλ. ψιλό σιμιγδάλι
1 γερή πρέζα ζάχαρη
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
½ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

 

Στύβουμε το κρεμμύδι με το χέρι να βγάλει τα υγρά του και το βάζουμε σε λεκανίτσα μαζί με τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το βασιλικό ή το δυόσμο, το μπέϊκιν πάουντερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο –λίγο το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αλατοπιπερώνουμε και αν το μείγμα είναι πολύ υγρό προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι ακόμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα με ένα βρεγμένο κουτάλι και το αραδιάζουμε στην λαδόκολλα με 2 πόντους απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Οι ντοματοκεφτέδες είναι έτοιμοι όταν στεγνώσουν και κάνουν κρούστα. Αν χρειάζεται, τους ψήνουμε 5 –7 λεπτά ακόμα.

 

Α.Τ.

Marina Hatzidaki

About Μαρία Νικολοπούλου