Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κορινθία:Τι κάνει ένα σουβλάκι δυνατό; Τι το ξεχωρίζει από όλα τα άλλα;

webkorinthos.

Τι κάνει όμως ένα σουβλάκι δυνατό; Τι το ξεχωρίζει από όλα τα άλλα;

Καταρχήν το μέγεθος. Τα κομμάτια κρέας δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μεγάλα, αλλά ούτε και πολύ μικρά. Πρέπει να είναι μέτρια. Αν είναι μικρά, μπορεί να καούν, αν είναι μεγάλα, θα δυσκολευτείτε  να τα βγάλετε  από το ξυλάκι και άπαξ και μπει βοήθεια από το πιρούνι, χάθηκε το νόημα. Ας παίρνατε μια μπριζόλα χοιρινή καλύτερα.

Τα λιπάκια. Πόσες φορές δεν έχουμε φτύσει ή αφήσει σουβλάκι στην άκρη, γιατί τα λίπη ήταν περισσότερα από το ψαχνό; Τα λιπάκια που επιτρέπονται σε ένα σουβλάκι είναι το πολύ τρία. Δύο στις άκρες και ένα στη μέση. Περισσότερα λίπη, όσο νόστιμα κι αν είναι για  κάποιους, είναι κλέψιμο προς τον καταναλωτή.

Η ποιότητα του κρέατος φυσικά. Να μην μιλάμε για τα αυτονόητα. Το σωστό ψήσιμο επίσης. Το σουβλάκι, πρέπει να είναι καλοψημένο, αλλά και ζουμερό, για να καθίσει το ζουμί πάνω στα κρεμμύδια και να τα μουσκέψει με νοστιμιά. Αυτό είναι το σωστό.

 

Για να λες ότι έφαγες σωστά σουβλάκι, βγάζεις για εκείνη τη στιγμή από τη ζωή σου κέτσαπ και μουστάρδα. Το καλό σουβλάκι τρώγεται με αλατορίγανη, λεμόνι, κρεμμύδι και μπούκοβο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Συγχωρείται η μερίδα πατάτες τηγανητές, γιατί εννοείται δεν μπορούμε χωρίς αυτές. Είμαστε ικανοί να φάμε πατάτες κυρίως πιάτο, με συνοδευτικό πατάτες. Τόσο αρρωστάκια.

Κάπως έτσι είναι το καλό, το σωστό σουβλάκι .Τώρα, αν μερικοί επιμένουν να αποκαλούν σουβλάκι, όλο το σάντουιτς με το ψωμί και όλους τους τύπους κρέατος, λυπάμαι αλλά τζάμπα καίει η λάμπα. Το αρνί το σουβλίζουμε, δεν το καλαμακώνουμε!

Δείτε τα σουβλατσίδικα της Κορινθίας που φημίζονται για το καλό τους σουβλάκι:

                ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΤΟΥ ΜΠΟΡΜΠΌΚΗΣΟΥΒΛΑΚΙ-ΤΟΥ-ΜΠΟΡΜΠΟΚΗ

                   Ο ΟΘΩΝΑΣ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ –                                                       ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ

webkorinthos.ΟΘΩΝΑΣ

                                                ΜΑΣΤΟΡΑΣΜΑΣΤΟΡΑΣ

      ΚΑΝΔΑΥΛΟΣ MEAT- ΤΑΧΥΦΑΓΕΙΟ

kan

     ΤΑ ΚΑΛΑΜΙΑ 

ΤΑ-ΚΑΛ

KORINTHIAN HAUSE GRILL
CORINTHIAN.-K-LLjpg

         DE PITA MADRE – GRILL HOUSE

DE-PITA-MADRE

  FAMILY ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟwebkorinthos.family3

About Μαρία Νικολοπούλου