Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κορινθία: Βραβεία Hercules SUSTAINABILITY σε επιχειρήσεις και γυναίκες, στις 14 Νοεμβρίου

Κορινθία: Βραβεία Hercules SUSTAINABILITY σε επιχειρήσεις και γυναίκες, στις 14 Νοεμβρίου

Ένας νέος θεσμός, ο HERCULES Sustainability Institution, οργανώνεται από το ICC WOMEN HELLAS, και την πρόεδρό του, επιχειρηματία Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου και, για πρώτη φορά, θα απονεμηθούν τα βραβεία «Hercules Sunstainability Awards» σε επιχειρήσεις που έχουν ανταποκριθεί με επιτυχία στην πρόκληση της βιωσιμότητας στην Κορινθία.

Σκοπός του θεσμού αυτού είναι να βοηθήσει τους πολίτες να πάρουν μέρος σε ορισμένες από τις σημαντικότερες συζητήσεις της εποχής μας, να θέσει καίρια ερωτήματα και να αναζητήσει τις απαντήσεις, ώστε «Να μην βρεθούμε στη λάθος πλευρά της ιστορίας και Να μην αφήσουμε το μέλλον να μας προσπεράσει», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο θεσμός αυτός σχεδιάζεται για να καλύψει την δεκαετία 2021 – 2030, δεκαετία εκκωφαντικών προκλήσεων για το ανθρώπινο είδος.

Βασικό εργαλείο για την επίτευξη του σκοπού είναι η γνώση.
Γνώση ώστε ο τεράστιος όγκος πληροφοριών που μας κατακλύζει να βγάζει νόημα, να μπορούμε να διακρίνουμε το σημαντικό από το ασήμαντο ώστε να φτιάξουμε την εικόνα για τον κόσμο που έρχεται.
Εκτείνεται σε τρεις ομάδες: α./ Τοπικές Αρχές, β./ Επιχειρήσεις γ./ Πολιτική Διακυβέρνηση.

Για κάθε μια από τις ομάδες αυτές έχει σχεδιαστεί μια διαφορετική δράση.

Στην ομάδα των «επιχειρήσεων» η δράση που έχουμε οργανώσει για την προώθηση του θεσμού HERCULES Sustainability είναι η επιβράβευση των καλών πρακτικών των επιχειρήσεων που συμβάλλουν στην Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα και την δημιουργία της Ελλάδας του αύριο.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ICC WOMEN HELLAS «μέσω του Hercules Sustainability Award στόχος είναι:
· Η ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών που υλοποιούνται από επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού, της αγροτοδιατροφής, του πολιτισμού και προωθούν εμπράκτως τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, έχοντας μετρήσιμα αποτελέσματα.
· Η προώθηση των δράσεων που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο για την καινοτομία, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα
· Η ενίσχυση της δικτύωσης και της διαδικασίας διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με εκπρόσωπους Επιχειρηματικών, Θεσμικών Φορέων, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, των ΜΜΕ και των Οργανώσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών, οι οποίοι επηρεάζουν τις εξελίξεις στη χώρα μας.

Οι κατηγορίες των βραβείων είναι :
I. Hercules SUSTAINABILITY. Το βραβείο αφορά αποκλειστικά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στους τομείς τουρισμού, αγροδιατροφής, πολιτισμού, ενέργειας και startups
II. Hercules SUSTAINABILITY culture. Το βραβείο αφορά αποκλειστικά γυναίκες, οι οποίες συμβάλλουν στην προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού και την σύνδεση του με τις έννοιες της βιωσιμότητας, κυκλικής οικονομίας και αειφορίας.
Η πρώτη χρονιά εφαρμογής του θεσμού Hercules SUSTAINABILITY, ξεκινάει με την βράβευση επιχειρήσεων της Κορινθίας με αντικείμενο τον τουρισμό, την αγροτοδιατροφή, τον πολιτισμό, έχοντας προσθέσει ένα ακόμη κριτήριο αυτό της γυναικείας δραστηριότητας.

«Επιλέξαμε την Κορινθία», σημειώνει το ICC WOMEN HELLAS, «ως πρώτη περιοχή υλοποίησης του θεσμού Hercules SUSTAINABILITY θέλοντας να τιμήσουμε τη γη όπου γεννήθηκε ο 1ος άθλος του Ηρακλή και μαζί η πορεία του προς την αθανασία .
Παράλληλα, εκτιμώντας την συμβολή γυναικών στον τομέα του πολιτισμού, θα απονεμηθεί το βραβείο Hercules SUSTAINBILITY culture σε τρεις γυναίκες που με την παρουσία τους και την εντατική δουλειά τους συμβάλλουν στην προώθηση της ιδέας της βιωσιμότητας και την σύνδεση της με τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό.

Η εκδήλωση και βράβευση των επιχειρήσεων διοργανώνεται στις 14 Νοεμβρίου 2021, και λαμβάνει χώρα στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας».

 

Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας βρίσκεται στην πλαγιά ενός από τους κατάφυτους λόφους που περιβάλλουν τη Λίμνη Στυμφαλία. Εκεί απομάκρυνε ο Ηρακλής τις Στυμφαλίδες όρνιθες, σύμφωνα με τη μυθολογία

Πηγή: iefimerida.gr”

About Μαρία Νικολοπούλου