Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κορμός λευκής σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης και κράνμπερις

Κορμός λευκής σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης και κράνμπερις

Σκεφτόμουνα τι θα ήταν χρωματιστό, σοκολατένιο και θρεπτικό για να προσφέρω με μία κούπα καφέ… Σκέφτηκα ένα κορμό λευκής σοκολάτας που με τόσα χρώματα που έχουν τα φιστίκια Αιγίνης και τα κράνμπερις θα είναι απολαυστικό και μόνο που θα το βλέπεις! Δείτε τη συνταγή και συντηρήστε τον στο ψυγείο.

Υλικά

  1. 300 γρ λευκή κουβερτούρα
  2. 125 γρ βούτυρο
  3. 100 γρ μπισκότα πτι μπερ (μισή συσκευασία περίπου)
  4. 100 γρ (+50 γρ τριμμένο) φυστίκι Αιγίνης ανάλατο ψιλοκομμένο
  5. 100 γρ cranberries
  6. 1/2 κ.γ. Αλάτι
  7. 1 κ.σ. Κονιάκ
  8. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Δείτε επίσης

Ρεβανί με κρέμα, το γλυκό της Πόλης

 

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με την κουβερτούρα (σε κομματάκια), ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

    Μωσαϊκό λευκής σοκολάτας με φυστίκι Αιγίνης και cranberries φωτογραφία βήματος 1
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το κονιάκ και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

    Μωσαϊκό λευκής σοκολάτας με φυστίκι Αιγίνης και cranberries φωτογραφία βήματος 2
  3. Αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα να κρυώσει και να πήξει λίγο το μείγμα.

  4. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μείγμα, μαζί με τα 100γρ φυστίκια και τα cranberries.

    Μωσαϊκό λευκής σοκολάτας με φυστίκι Αιγίνης και cranberries φωτογραφία βήματος 4Μωσαϊκό λευκής σοκολάτας με φυστίκι Αιγίνης και cranberries φωτογραφία βήματος 4Μωσαϊκό λευκής σοκολάτας με φυστίκι Αιγίνης και cranberries φωτογραφία βήματος 4
  5. Τοποθετούμε το μείγμα σε ορθογώνια φόρμα με μεμβράνη ή απλά σε μεμβράνη με αλουμινόχαρτο.

  6. Βάζουμε το μωσαϊκό στο ψυγείο για μια ώρα. Το βγάζουμε και το ρολάρουμε σε τριμμένο φυστίκι.

  7. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον αλλες 5 ώρες.

  8. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Πηγή

 

About Μαρία Νικολοπούλου