Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κορονοϊός: Οι κλειστές δομές νέα πηγή ανησυχίας για τις αρχές – Στις δομές Κορίνθου υπάρχει πρόληψη;

Κορονοϊός: Οι κλειστές δομές νέα πηγή ανησυχίας για τις αρχές – Στις δομές Κορίνθου υπάρχει πρόληψη;

 

Οι κλειστές δομές πάσης φύσεως είναι το πεδίο μάχης κατά του κορονοϊού καθώς όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών μπορούν υπό προϋποθέσεις να αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης. Υπό αυστηρή επιτήρηση βρίσκεται η δομή φιλοξενίας των ασυνόδευτων προσφύγων στον Βύρωνα μετά τον εντοπισμό 30 κρουσμάτων ενώ σε καραντίνα τέθηκε και η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Στους 20 ανέρχονται πλέον οι νεκροί ηλικιωμένοι από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Στην πόλη της  Κόρινθου  τι στιγμή που έχουμε απανωτά  και ραγδαία αύξηση  κρουσμάτων κορονοϊού ,αναρωτιώμαστε τι μέτρα λαμβάνονται στην  κλειστή και ανοικτή δομή  μεταναστών και προσφύγων της Κορίνθου ; Υπάρχουν εικόνες στιβιασμένων ανθρώπων που ζουν στην κυριολεξία ο ένας πάνω στον άλλο , εκεί απολυμάνσεις γίνονται , λαμβάνονται τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και για τους ίδιους τους ανθρώπους αλλά και για τους Κορίνθιους πολίτες;

Υπό αυστηρή επιτήρηση βρίσκεται η δομή φιλοξενίας των ασυνόδευτων προσφύγων στον Βύρωνα μετά τον εντοπισμό 30 κρουσμάτων του κορονοϊού σε παιδιά και εργαζομένους, από τις αρχές. Αστυνομία δεν επιτρέπει την είσοδο και έξοδο από τη δομή, ενώ ο δήμος προχώρησε σε απολύμανση πάρκου, όπου έπαιζαν οι ανήλικοι.

Υπενθυμίζεται ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στην περιοχή και μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε εντοπίστηκε το πλήθος κρουσμάτων, το οποίο αποτυπώνεται στην καταγραφή 22 ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων και 8 εργαζομένων.

Έχει ήδη δρομολογηθεί η υποβολή του συνόλου των φιλοξενουμένων ανηλίκων σε μοριακό έλεγχο, ενώ έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών τους όπως και του προσωπικού. Οι υπόλοιποι οκτώ ανήλικοι που ήταν αρνητικοί στον κορονοϊό και δεν εμφάνισαν συμπτώματα μεταφέρθηκαν άλλου.

Σύμφωνα με το tvstar.gr νέο κρούσμα κορωνοϊού εμφανίστηκε στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα, με αποτέλεσμα να μπει σε νέα καραντίνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια γυναίκα διαγνώσθηκε θετική στον κορονοϊό χθες, Δευτέρα. Αντίστοιχα, την προηγούμενη εβδομάδα, ένα άτομο μετέβη σε νοσοκομείο έχοντας εμφανίσει συμπτώματα και μετά το τεστ που του έγινε, βγήκε θετικό στον ιό. Η δομή παραμένει σε καραντίνα, ενώ ισχύει κανονικά η απαγόρευση εισόδου και εξόδου.

Στο μεταξύ μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα του κορονοϊού που προέρχονταν από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, καθώς σήμερα έχασαν τη ζωή τους ακόμα δυο ηλικιωμένοι ηλικίας 102 και 80 ετών, ενώ νωρίτερα την τελευταία του πνοή άφησε ένας 79χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Ο 80χρονος, μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, αποτελεί  το 20ο θύμα από τον οίκο ευγηρίας στο οποίο ο ιός εξαπλώθηκε όταν εργαζόμενος της δομής προσβλήθηκε από τον ιό από συγγενικό του πρόσωπο που είχε μεταβεί σε συναυλία της Χαλκιδικής.

About Μαρία Νικολοπούλου