Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κορυφαίοι σεφ του εξωτερικού αποκαλύπτουν μυστικά που θα απογειώσουν τη μαγειρική σας

Κορυφαίοι σεφ του εξωτερικού αποκαλύπτουν μυστικά που θα απογειώσουν τη μαγειρική σας

Σεφ όπως ο Marco Pierre White, με 3 αστέρια Michelin, μοιράζονται μερικά από τα μυστικά τους, για όλους αυτούς που έχουν μεράκι με την κουζίνα και τη μαγειρική και θέλουν να βγάζουν πιάτα ισάξια των καλύτερων εστιατορίων.

Ακόμη και οι πιο έμπειροι σεφ, πολλές φορές χρειάζονται βοήθεια στην κουζίνα, ενώ υπάρχουν πολλά τρικ και παρακάμψεις που μπορείτε να κάνετε, προκειμένου να δημιουργήσετε το τέλειο πιάτο, με λιγότερο κόπο. Δείτε τι προτείνουν διάσημοι σεφ της Βρετανίας.

Λαχανικά με μαγειρική σόδα

Προσθέστε λίγο διττανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα) στο νερό που βράζετε πράσινα λαχανικά, όπως μπρόκολο και λάχανο, το οποίο τα βοηθά να μαλακώσουν, διατηρώντας το λαμπερό πράσινο χρώμα τους. Έτσι θα έχετε τέλεια μαγειρεμένα λαχανικά, χωρίς να χαθεί χρώμα στο νερό.

Mark Threadgill, head chef στο Portmeirion Hotel, Minffordd, βόρεια Ουαλία

Μαρινάδα 2 ημερών

Προσπαθήστε, την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε αρνί, να το μαρινάρετε για 48 ώρες και θα δείτε πως όταν φτάσει η ώρα του μαγειρέματος, θα ξοδέψετε 5 με 7 λεπτά για να το μαγειρέψετε, στους 180 βαθμούς. Στη μαρινάδα σας βάλτε πάστα ωμής παπάγιας, πάστα τζίντζερ και σκόρδο, σκόνη τσίλι, garam masala, σκόνη κόλιαντρου, αλάτι και γιαούρτι. Καλύψτε και διατηρήστε στο ψυγείο. Η μαρινάδα κάνει πάντα το κρέας πιο τρυφερό.

Shoeb Haider, head chef στο ινδικό εστιατόριο του Λονδίνου Zaika of Kensington

Πίτσα σε… τηγάνι

Πετάξτε ό,τι άλλο σκεύος έχετε και από δω και πέρα, φτιάχνετε τις πίτσες σας στο τηγάνι. Η τεχνική του τηγανιού αντιγράφει πιστά την έντονη θερμότητα ενός παραδοσιακού φούρνου πίτσας, βοηθώντας σε ένα πιο αυθεντικό αποτέλεσμα. Ζεστάνετε το αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε την πίτσα σας, προσθέστε σάλτσα, τυρί, βασιλικό, ελαιόλαδο κ.λπ. και μόλις η βάση της πάρει χρώμα, (1-2 λεπτά), πάρτε το τηγάνι και βάλτε το στην πάνω σχάρα του φούρνου, στο γκριλ, αφού έχετε προθερμάνει το φούρνο.

James Elliot συνιδριτής πιτσαρίας Pizza Pilgrims’

Γρήγορο καραμέλωμα του κρέατος

Όταν μαγειρεύετε μπριζόλα, εξασφαλίστε ότι το τηγάνι σας είναι καυτό, πριν προσθέσετε το κρέας, έτσι ώστε να έχετε το ιδανικό καραμέλωμά του. Αν το τηγάνι χάσει θερμοκρασία, τα φυσικά σάκχαρα που απελευθερώνονται από το κρέας, δεν θα καραμελώσουν. Συν τοις άλλοις, όταν το τηγάνι δεν είναι όσο καυτό πρέπει, το κρέας απελευθερώνει νερό κι εσείς καταλήγετε απλώς να το βράζετε.

Marco Pierre White, 3 αστέρια Michelin, brand ambassador της Knorr.

Αλατίστε τα κρεμμύδια σας

Προσθέτοντας λίγο αλάτι ενώ μαγειρεύετε τα κρεμμύδια σας, τα βοηθάει να γίνουν πιο γρήγορα. Το αλάτι «τραβάει» όλη την υγρασία κι αυτό είναι που διευκολύνει το μαγείρεμά τους.

Vivek Singh Executive Chef στα Cinnamon Club, Cinnamon Kitchen και Cinnamon Soho

Προσθέτετε καρυκεύματα και βότανα

Πάντα να βάζετε καρυκεύματα στο φαγητό σας από την αρχή και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Μερικές φορές, όσο είναι ζεστό το φαγητό, απορροφά το αλάτι και τα καρυκεύματα καλύτερα από όταν είναι κρύο κι αν βάλετε καρυκεύματα από την αρχή, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πολύ αλάτι στο τέλος. Ακόμη, δώστε βάση στα βότανα. Το κατάλληλο, φρέσκο βότανο μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα καλό πιάτο κι ένα εξαιρετικό. Βάλτε θυμάρι στο κοτόπουλο, ή φρέσκο βασιλικό στα ζυμαρικά με σάλτσα, στο τέλος του μαγειρέματος, για έξτρα φρεσκάδα και γεύση.

Jarad McCarroll, Head chef στα Εστιατόρια M στο Λονδίνο

Το κόλπο με το αλεύρι

Αν χρειάζεστε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για μια συνταγή και δεν έχετε, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού baking powder σε 110 γραμμάρια κανονικό αλεύρι.

Eric Snaith, head chef στο Titchwell Manor και ιδρυτής του Eric’s Fish & Chips, στο Norfolk

Χρησιμοποιήστε φρέσκα αβγά για φτιάξετε αβγά ποσέ

Όταν θέλετε να ποσάρετε αβγά, το ιδανικό είναι να προτιμάτε τα φρέσκα και να τα αφήνετε στο ψυγείο, μέχρι να έρθει η ώρα να τα ποσάρετε. Ο λόγος είναι ότι τα φρέσκα αβγά είναι πιο πιθανό να παραμείνουν στη θέση τους σε μια μάζα κατά το ποσάρισμα και να μη διαλυθούν.

.clickatlife.gr

About Μαρία Νικολοπούλου