Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κορωνοϊός -Γερμανός υπουργός Υγείας: «Ίσως αντιμετωπίσουμε μια απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή»

Κορωνοϊός -Γερμανός υπουργός Υγείας: «Ίσως αντιμετωπίσουμε μια απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή»

«Πιθανότατα στο μέλλον να αντιμετωπίσουμε μια μετάλλαξη του κορωνοϊού τόσο μεταδοτική όπως η Όμικρον και εξίσου θανατηφόρα όσο η Δέλτα. Θα ήταν..

«Πιθανότατα στο μέλλον να αντιμετωπίσουμε μια μετάλλαξη του κορωνοϊού τόσο μεταδοτική όπως η Όμικρον και εξίσου θανατηφόρα όσο η Δέλτα. Θα ήταν μια απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή». Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ

Προσθέτει δε, ότι, αν και τα κρούσματα μειώνονται σε όλη την Ευρώπη, ο ιός μεταλλάσσεται και κατά συνέπεια θα πρέπει οι υγειονομικές Αρχές να είναι σε επαγρύπνηση. Σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη Ομικρον, ο Γερμανός υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι, από τον Σεπτέμβριο οι συμπολίτες του θα μπορούν να κάνουν ένα εμβόλιο ειδικά προσαρμοσμένο στην παραλλαγή αυτή. Όπως διευκρινίζει, οι υγειονομικές Αρχές της Γερμανίας σκοπεύουν να προστατεύσουν καλύτερα τον πληθυσμό από την παραλλαγή Όμικρον με τη βοήθεια ενός εμβολίου που έχει αναπτυχθεί ειδικά για τη μετάλλαξη αυτή της νόσου Covid.

Για το λόγο αυτό, όπως τονίζει, στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή τόσο μεταδοτική όπως η Όμικρον» και εξίσου θανατηφόρα όσο η Δέλτα. «Θα ήταν μια απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή του κορωνοϊού», εκτιμά ο Λάουτερμπαχ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Γερμανία, ήδη περίπου τα τρία τέταρτα του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19.

 

imerodoromos.gr

About Μαρία Νικολοπούλου