Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κορωνοϊός: Νέα μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα αποκαλύπτει θνητότητα 97,7% για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Νέα μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα αποκαλύπτει θνητότητα 97,7% για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ

Νέα μελέτη για τη θνητότητα στην Ελλάδα των διασωληνωμένων από κορωνοϊό ασθενών, δίνουν στη δημόσιοτητα οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας και Θεόδωρος Λύτρας.

Δύο είναι τα κύρια στοιχεία που προκύπτουν από τη νέα μέλετη. Το πρώτο είναι ότι τα εμβόλια είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της θνητότητας. Το δεύτερο, και περισσότερο πολιτικό συμπέρασμα, είναι ότι όσοι ασθενείς είχαν διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ, απεβίωσαν.

Ειδικά αυτό το δεύτερο συμπέρασμα αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε γενναία μέτρα ενίσχυσης και θωράκισης του εθνικού συστήματος υγείας είχαν δραματικές συνέπειες. Όσοι ασθενείς με κορωνοϊό δεν έκαναν εισαγωγή σε ΜΕΘ πέθαναν σε ποσοστό 97,7% (από τους 1.084)! Το ποσοστό αυτό πέφτει σημαντικά, στο 72,7%, σε σχέση με όσους μπήκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι από 1η Σεπτεμβρίου 2021 και έπειτα, οι ερευνητές παρατηρούν αύξηση της θνησιμότητας κατά 21%. Το στοιχείο αφορά ορισμένο φορτίο ασθενών.

Η θνητότητα είναι αυξημένη στην επαρχία σε σχέση με την Αθήνα. Οι καθηγητές σημειώνουν ότι υπάρχει αύξηση κατά 64% σε σχέση με τη νοσηλεία στην πρωτεύουσα.

Παρακάτω ορισμένα tweet του καθηγητή κ. Λύτρα, σε σχέση με την έρευνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

imerodromos.gr

 

About Μαρία Νικολοπούλου