Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κοτόπουλο με δεντρολίβανο & φέτα (Μπαρδουνιώτικο)

Κοτόπουλο με δεντρολίβανο & φέτα (Μπαρδουνιώτικο)

Κοτόπουλο μπαρδουνιώτικο με άρωμα Μάνης!

Το φιλέτο κοτόπουλο «παντρεύεται» με μια πλούσια κρέμα φέτας και γίνεται ένα πολύ νόστιμο πιάτο.

#tsoulotip: Ρίχνουμε αλάτι στην πέτσα, για να φύγει η υγρασία και να γίνει πιο τραγανή.

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

80 γρ. ελιές, σε ροδέλες

4 μπούτια κοτόπουλου, κομμένα στη μέση

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

3 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κλ. δεντρολίβανο

500 ml ζωμό λαχανικών

20 ml κρασί, κόκκινο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τα μπούτια κοτόπουλου με την πέτσα από την πάνω πλευρά και τα αλατοπιπερώνουμε.

2Στη συνέχεια, θωρακίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές και μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
3Παράλληλα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ελιές, το δεντρολίβανο και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά.
4Έπειτα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
5Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, το ζωμό λαχανικών ανακατεύουμε εκ νέου, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
6Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, μεταφέρουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα ταψί φούρνου, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30 λεπτά.
7Λίγο πριν αποσύρουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά (περίπου 5 λεπτά νωρίτερα), το πασπαλίζουμε με φέτα, ώστε να λιώσει το τυρί πάνω από το κοτόπουλο.
8Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

About Μαρία Νικολοπούλου