Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κοτόπουλο με λιγκουίνι σε κρεμώδη σάλτσα με θυμάρι

webkorinthosκοτοπουλο

Μια εύκολη συνταγή, για ένα νόστιμο, χορταστικό πιάτο για το Κυριακάτικο και καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό ζυμαρικό λιγκουίνι ή φετσουτσίνι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 500-600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους 2,5 εκ.
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, ή κεφαλοτύρι, ή μυζήθρα ξερή) και ψιλοκομμένο δυόσμο και θυμάρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
  2. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το κοτόπουλο. Ζεσταίνετε σε ρηχή κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τηγανίζετε καλά απ” όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθούν καλά (να μην υπάρχει ροζ χρώμα από αίμα στο κέντρο τους). Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζετε από τη κατσαρόλα με λαβίδα και τα μεταφέρετε σε μπολ.
  3. Ρίχνετε στο ζεστό τηγάνι το λευκό κρασί και το “σβήνετε” ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα τη βάση του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τυχόν κομματάκια κοτόπουλου που έχουν κολλήσει κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος. Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μειωθούν τα υγρά κατά το 1/3.
  4. Χαμηλώνετε στο μέτριο τη θερμοκρασία και προσθέτετε στη κατσαρόλα τη κρέμα γάλακτος, το δυόσμο, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, το μέλι, αλάτι και το ξύδι και συνεχίζετε το βράσιμο για 2-3 λ ακόμα ή μέχρι να έχει πήξει αρκετά η σάλτσα και να μην είναι “νερουλή”.
  5. Όταν είναι έτοιμα τα λιγκουίνι τα στραγγίζετε καλά, τα ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου και λίγο ακόμα αλατοπίπερο (μετά από δοκιμή) και ανακατεύετε να καλυφθεί καλά το ζυμαρικό και το κοτόπουλο με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως το φαγητό σας ζεστό πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί και με λίγο επιπλέον ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο και θυμάρι.

www.sintayes.gr

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ «ΦΑΡΜΑ ΕΦΥΡΑ»

About Μαρία Νικολοπούλου