ΥΛΙΚΑ
- 8 μπούτια φιλεταρισμένα
- 10 λιαστές ντομάτες
- 4 ντομάτες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 3 κουταλιά της σούπας κάπαρη
- 100 γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
- 5 φύλλα φρέσκο βασιλικό
- 150 γρ. φέτα
- Ελαιόλαδο
- 2 κύβους ζωμού κότας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα ψηλό και στενό ταψί για τον φούρνο ρίξτε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την τριμμένη ντομάτα, τις ελιές κομμένες στα τέσσερα, την κάπαρη, τον βασιλικό χοντροκομμένο, τη φέτα τριμμένη, το σκόρδο και τους κύβους ζωμού κότας.
- Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα φιλέτα σε δυο δόσεις με μια κουταλιά ελαιόλαδου κάθε φορά μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα.
- Μεταφέρετε μέσα στο ταψί με τη σάλτσα αφού έχει ψηθεί για 30 λεπτά και ψήστε για ακόμη 25 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Μπορείτε στη συνέχεια αν θέλετε να περάσετε τη σάλτσα από το μίξερ για πιο βελούδινη υφή, εναλλακτικά αφήστε ως έχει.
- Σερβίρετε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.
Sea & Sand bar restaurant για περισσότερες εκπληκτικές γεύσεις δίπλα στην παραλία!
Περισσότερες πληροφορίες εδώ: